Plaža u Nikitiju - cene, sadržaji, iskustva, plaže u blizini
20/05/2023 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 1

U mestu Nikiti na Sitoniji svake godine letuje veliki broj naših turista pa je sasvim očekivano da su neka od najvažnijih pitanja koje imaju Kakva je plaža u Nikitiju i Koje plaže u okolini Nikitija treba da posete?


Plaža u Nikitiju ima lepu plavu boju mora i poteze peska širine do 10 metara. Presecaju je male uvale napravljene od zanimljivih kamenih formacija. Sa dužinom od 2 kilometara (računajući rastojanje od mola do plaže Kastro) Nikiti ima jednu od dužih plaža na Halkidikiju. 


Nikiti je uz Sarti i Neos Marmaras, najposećenije mesto na Sitoniji. Pesak na obali je zlatne boje i pomešan je sa sitnim šljunkom. Morsko dno takođe ima šljunak i krupnije zaobljene kamenčiće


Dubina mora kod obale je uglavnom plitka tako da je plaža u Nikitiju sasvim pogodna za porodice sa decom. Plažu okružuju razni kafići, taverne i radnje, a na kraju plaže se nalazi kamp "St. George" ispred kog postoji bar sa ležaljkama i suncobranima. Ovaj deo Nikitija je po mnogima najbolji za kupanje.
 

Gradska plaža u Nikitiju se proteže duž celog letovališta, a prvi smeštaji se nalaze odmah preko puta ulice i šetališta. Posetiocima su na raspolaganju ležaljke i suncobrani koji su vlasništvo beach barova i taverni nanizanih pored obale. Do sada su ih posetioci mogli besplatno koristiti uz naručeno piće dok su cene u St. George kampu bile 8 evra za dve ležaljke i suncobran.

 


Osim organizovanih delova, na plaži postoji dosta mesta na kom možete postaviti svoju opremu, bez obaveze da iznajmljujete tuđu. Na plaži nema prirodnog hlada osim u delu plaže kod kampa.


Nikiti ima kristalno čisto more koje varira u nijansama plave boje, stvarajući veoma lep kontrast sa peščanom obalom. Boja mora je obično tirkizna ili azurna, a plaža je čista i dobro održavana.


Koliko košta piće i hrana na plaži?

Cene pića i hrane na plaži u Nikitiju su slične kao i u drugim letovalištima Sitonije.


Nes kafe Frape košta oko 4 evra, fredo esspreso i kapućino 4,5 evra, flašica vode 50 centi, pivo i gazirani sokovi između 4 i 4,5 evra, kugla sladoleda 1,5 evra, pivo 5 evra, koktele oko 10 evra.

Kada je ponuda hrane u pitanju tost ćete platiti 5 evra, voćnu salatu 6,5 evra, pastu Karbonara 9 evra, grčku salatu 7 evra, porodinu picu Special 14 evra.


Naravno da cene mogu varirati od bara do bara, ali ovo su okvirne cene koje možete očekivati.


Iskustva turista i zamerke na plažu

Mnogi turisti kažu da su najlepši zalasci sunca na Sitoniji upravo u Nikitiju jer se mesto nalazi na zapadnoj strani Sitonije.


Sa druge strane, najvećom manom plaže smatraju nedostatak tuševa, toaleta i kabina za presvlačenje, a mnogima se ne dopadaju ni česti popodnevni talasi. Postoje i primedbe na vozače koji se parkiraju po obodu plaže.


Ipak, bez obzira na ovo, većina turista plažu u Nikitiju smatra jednom od najboljih gradskih plaža na Sitoniji.

 

Predlozi za posetu plaža u okolini Nikitija

U blizini Nikitija postoje brojne plaže koje privlače posetioce lepotom i raznolikošću, a većina njih ima predivnu poznatu tirkizno plavu boju mora. 


Mnogi su saglasni da najveća vrednost Nikitija leži upravo u dobroj poziciji i lako dostupnim prelepim plažama u okolini, a mogu se istražiti i plaže blizu Sartija kao i Neos Marmarasa.

 

Spathies_beach_Sithonia



Skoro sve poznate plaže su blizu, u prečniku od 15-ak kilometara, osim Orange koja je od Nikitija udaljena oko 37 km. 


Najlepše plaže u okolini Nikitija su:

Trani Amouda 8,6 km, plaža Kastri 5,5 km, plaža Kalogria 10 km, Lagomandra plaža 14 km, plaža Koviou 6,3 km, plaža Lagonisi 9 km, Spathies 8,6 km, Karidi plaža 19 km...


Ako tražite smeštaj u Nikitiju...

Proverite našu ponudu za smeštaj u Nikitiju direktno od vlasnika i po najpovoljnijim uslovima rezervacije i cenama. Ponudu za smeštaj u ostalim letovalištima pogledajte na linku Smeštaj na Sitoniji.


Ukoliko nemate vremena da sami razgledate ponudu na sajtu i želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama.

 

Ne propustite da pročitate naš Kompletan vodič za posetu najboljim plažama Sitonije u kome se nalaze opisi i lokacije najlepših plaža.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar
5537 Goran Bajin   21/01/2024
fenomenalne plaze,setaliste,provod...


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu