Lagomandra plaža na Sitoniji - opis plaže, cene, smeštaj u blizini
24/11/2022 Tekst ažuriran 07/03/2023 Iskustva 0

Naši turisti plažu Lagomandra već godinama izdvajaju kao jednu od 5 najlepših plaža na Sitoniji.

Nalazi se 8 km od Neos Marmarasa, 14 km od Nikitija i ima lak pristup kolima priobalnim putem.


U pitanju je veoma lepa peščana plaža, sa mnogo prirodnog hlada koji stvara gusta borova šuma u zaleđu. Za posetioce je obezbeđen parking prostor koji se dobrim delom takođe nalazi u hladu. Zbog velike popularnosti plaže treba računati na gužvu, pogotovo u dane vikenda. 


More na Lagomandri je tirkizno-plavo, čisto i prozirno, sa mekanim peskom na obali, a krupnijim peskom na dnu i relativno brzim prelaskom u dubinu (na oko 5m od obale). Čista je i uređena sa svim sadržajima potrebnim za celodnevni boravak. Velika je i dostupna svima.


Plažu Lagomandra čine zapravo tri dela: centralni sa beach barom hotela i dva dela na obodima, južni i severni. U južnom i dužem delu obale Lagomandra (ka Neos Marmarasu), koji je i popularniji među našim turistima, postoje raznorazne mogućnosti za sportove na vodi, najam skutera, manjeg čamca ili kanua.


Organizovane beach barove u centralnom delu drže obližnji hoteli od kojih su najpopularniji Lagomandra Beach Hotel i Lagomandra hotel and Spa sa svim sadržajima, kao što su restoran, picerija, pool bar, ležaljke, suncobrani, prodavnica, bazen, beach bar.


Cena najma ležaljki i suncobrana ispred hotela Lagomandra beach iznosila je 10€ za komplet (kafa 3.5€, sok 4-5€, pivo 8€).


U severnom delu Lagomandre plićak je kraći i brže se dolazi do dubine, dok je more u južnom delu veoma plitko i idealno za decu. I na jednoj i na drugoj plaži možete postaviti svoje suncobrane i opremu.


Posetioci savetuju da na plaži planirate da ostanete duže kako ne biste propustili fantastičan zalazak sunca.


Kada je u pitanju smeštaj u blizini plaže Lagomandra naša preporuka je da ga potražite u Nikitiju ili Neos Marmarasu. Pogledajte sledeće linkove: Nikiti smeštaj i Neos Marmaras smeštaj.

Ponudu ostalih letovališta na Sitoniji pogledajte na: Sitonija apartmani i hoteli.


Ukoliko nemate vremena da sami razgledate ponudu na sajtu i želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama.





 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne vesti iz Grčke!

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu