La Scala plaža i bar na Tasosu
04/03/2023 Tekst ažuriran 16/03/2024 Iskustva 2

Tasos, najsevernije grčko ostrvo, pravi je dragulj Egejskog mora. Sa svojim kristalno čistim morem, stenovitom obalom i bujnom vegetacijom, ovo ostrvo je raj za ljubitelje prirode i plaža. A među mnogobrojnim zanimljivim plažama na ostrvu, La Scala se izdvaja kao jedna od najlepših i najuređenijih.


Nalazi se na istočnoj obali ostrva, samo nekoliko kilometara od Limenasa. La Scala je mala ali živopisna plaža sa veoma egzotično uređenim beach barom koji pušta ambijentalnu i druge različite žanrove muzike. Ovde ćete čuti i popularne grčke pesme, ali i internacionalne hitove. Možete se ljuljati na ljuljaškama, uživati u jastucima ili krevetima sa baldahinima ili šetati kroz aveniju palmi kojih ovde ima mnogo. Deo ovog beach bara je i mali bazen za decu.


Cene na plaži La Scala zavise od različitih faktora, poput sezone, vremena dana i lokacije ležaljki. Cena iznajmljivanja ležaljki i suncobrana kreće se između 8 i 10 evra, dok cena pića u kafićima na plaži varira u zavisnosti od vrste pića i lokacije. Prethodne sezone bila je neophodna potrošnja 20 evra po ležaljci u prvim redovima tj. 10 evra po ležaljci u poslednjim redovima. U restoranima u blizini plaže možete pronaći ukusna jela po pristupačnim cenama.



More je kristalno čisto, pesak je sitan i zlatne boje, a jedna od prednosti La Scale je ta što ima plićak, pa je plaža idealna za decu i neplivače. U pozadini se uzdiže litica obrasla zelenilom, što čitavom pejzažu daje dodatnu dozu lepote. Zbog toga što se nalazi u uvali koja je zaštićena od vetra, ovde su talasi obično blagi. 


Osim sunčanja i plivanja, posetioci La Scale mogu uživati u različitim aktivnostima na plaži. Na raspolaganju su vodeni sportovi poput vožnje kajaka i pedalina. Za one koji žele da istraže podvodni svet, tu su i maske za ronjenje. A ako želite da se osvežite i uživate u nekom ukusnom jelu, bar nudi ukusna jela i pića.


Posetioci La Scale mogu istražiti i obližnja mesta. U blizini se nalazi Limenas, mesto sa brojnim restoranima, kafićima i prodavnicama suvenira. Takođe, u blizini se nalaze i druge plaže poput Metalia i Psili Ammos, koje su takođe vredne posete.


Ukratko, La Scala je plaža koja će vas oduševiti svojim mirnim morem, zlatnim peskom i lepim ambijentom. Naravno, kao i na bilo kojoj drugoj plaži, može se desiti da se na La Scali nađe nešto više posetilaca u toku visoke sezone, posebno u vreme vikenda. 


Ako želite da izbegnete bilo kakvu gužvu, preporučujemo da posetite La Scalu van sezone, kada je atmosfera na plaži mirnija i opuštenija.


Kako stići do La Scale?

La Scala se nalazi na istočnoj obali ostrva Tasos, oko 6 kilometara jugoistočno od glavnog grada Limenasa. 


Najbolji način da stignete do La Scale je automobilom. Ukoliko nemate svoje vozilo možete iznajmiti automobil ili skuter u Limenasu ili u nekom drugom gradu na ostrvu i krenuti putem prema selu Panagia. Nakon nekoliko kilometara vožnje od Limenasa, nailazite na raskrsnicu na kojoj se skreće levo ka La Scali. Nakon kratke vožnje asfaltnim putem stižete do parkinga na plaži.


Kada stignete na La Scalu, imajte na umu da postoji mali parking prostor na plaži, pa bi bilo najbolje da dođete rano ujutru da biste osigurali mesto za parkiranje. Ako ne možete naći mesto za parking na samoj plaži, možete parkirati automobil u blizini i do plaže stići peške.


Koja su najbliža mesta plaži La Scala?

U blizini plaže La Scala nalaze se mesta koja možete izabrati kao smeštaj na Tasosu ili ih posetiti tokom svog boravka na Tasosu.


Limenas - Najveći grad i luka na Tasosu, udaljen je oko 6 km od La Scala plaže.


Potos - Ovo je popularno turističko mesto na južnoj obali ostrva Tasos, udaljeno oko 20 kilometara od La Scale. Potos nudi veliki izbor smeštaja, restorana i kafića, a tu su i brojne plaže sa kristalno čistim morem.


Panagia - Ovo slikovito selo nalazi se u brdima na samo desetak kilometara od La Scale i poznato je po svojoj živopisnoj arhitekturi, tradicionalnim kućama i uskim uličicama. U selu se nalazi i nekoliko taverni i restorana, gde možete probati lokalne specijalitete.


Skala Rahoni - Ovo je malo mesto oko 10 kilometara udaljeno od grada Limenasa. Ovo mirno mesto poznato je po svojoj lepoj plaži i kristalno čistoj vodi, idealno za opuštanje i uživanje u predivnom krajoliku.


Ukoliko želite da odmor provedete baš na ovom predivnom ostrvu, pogledajte našu preporuku: Smeštaj i letovanje na Tasosu.


Ukoliko nemate vremena da sami razgledate ponudu na sajtu i želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama.


Još nekoliko korisnih tekstova za vas ukoliko planirate letovanje na Tasosu:
 

Kako izabrati smeštaj na Tasosu: Vodič kroz apartmane, vile i hotele uz cene i savete

Mišljenja turista: Da li na Tasosu ima mnogo pčela i osa

Cene na Tasosu

Vremenska prognoza i temperature mora na Tasosu

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

Napiši komentar
4957 Srđan   07/03/2023
Skupi fenseraj, mesto u sezoni se može pronaći ako dođete pre 9h. Bukvalno cela plaža je kafić, ništa posebno.
5351 Nebojša   04/08/2023
Plaza koju okupiraju rumunski turisti mladjeg doba. Vec u 10 satu nema mesta na plaži. Mesto za mlade Rumune koji plazu koriste za slikanje za Instagram. O cenama da ne pričamo. Plaza svakako nije za porodice sa malom decom.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu