Posidi rt: plaža koja nikada nije ista
21/12/2016 Tekst ažuriran 28/02/2023 Iskustva 7

Posidi rt (Possidi cape) se nalazi pored istoimenog mesta Posidi (Kasandra), 7 km od mesta Skala Fourka i 9 km od Mola Kalive. Plaža je smeštena na krajnjem zapadnom rtu Kasandre što govori da ju je najbolje posetiti popodne i uživati u prelepom zalasku sunca.
 

Zbog plime i oseke oblik ove plaže se menja i uvek je drugačiji. Nekada krajnji desni deo "potone" u moru i ne vidi se, a nekada "izroni", ali u drugačijem obliku nego pre.
 

Posidi plaža se sastoji iz dva dela. Prvi je uređeni deo plaže sa barom na kom postoje ležaljke i suncobrani, besplatni uz piće. Bezalkoholni napici koštaju 3 evra, a kugla sladoleda je 1 evro.

 


Od bara sa ležaljkama pa do krajnjeg zapadnog rta u potezu od nešto više od jednog kilometra pruža se neuređena plaža od najsitnijeg belog peska. S obzirom da je ovde plaža potpuno divlja i neuređena, ne zaboravite da ponesete vodu i hranu.


Pesak je veoma sitan pa ukoliko nemate terensko vozilo, ne pokušavajte automobilom doći do rta. Petnaestak minuta pešačenja do ove plaže ipak vredi napora.


Voda na Posidi rtu je veoma čista i topla, plaža je duga i prostrana pa na njoj nikada nema gužve.


Ipak morske struje su u pojedinim delovima prilično jake, posebno na vrhu rta, tako da ne preporučujemo da se mnogo udaljavate od obale. 


Osim peščanog rta koji duboko zalazi u more, na plaži postoji i svetionik kao i ostaci Posejdonovog hrama.
 

Napomena: gradska plaža koja se nalazi u samom mestu Posidi je odlična za decu i porodice i potpuno je bezbedna. Opasan za plivanje je isključivo Posidi rt koji je od gradske plaže udaljen oko 2km.


Smeštaj u blizini mesta i plaže Posidi možete pogledati ovde.

 

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne vesti iz Grčke!

 


Napiši komentar
415 Bozidar Markovic   25/12/2016
Preee preeeeee lepooooo
416 Vera Petrov   25/12/2016
SAVRSENSTVO PRIRODE
417 Nebojsa Rogic   25/12/2016
Savršena i prelepa mi bili. Obavezno je posetiti
418 Ksenija   25/12/2016
Preeedivna! Uverila se. Ja kazem "kraj sveta". A tek pesak!
419 Ivo Vuckovic   25/12/2016
Dobra je samo malo zahebano jer mora od parkinga do plaze da se prepesaci po pesku ili prašinčini. Ali vredi, nema guzve, more čisto. Uživanje.
420 Nela   25/12/2016
Bili smo i preporucujemo Possidi
2985 Vaske   06/01/2020
Ja nisam imresioniran tim delom Kasandre. Bili smo pre dve godineu Skala Furci, obišli skoro celu zapadnu obali Kasandre pa i Posidi. Jedino što je tu lepo a to je priroda, plaža prosek kada uđete u vodu tu vas očekuje neka stena posle 2-3 metra, krupno kamenje, kao i u Furci. Ja sam ipak više za Hanioti Polihrono kao niz manjih divljih plaža sa isočne strane Kasandre.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu