Kavourotripes Paradise - rajska plaža Sitonije
24/02/2022 Tekst ažuriran 05/03/2023 Iskustva 0

Kavourotripes Paradise plaža se nalazi na Sitoniji i udaljena je oko 8 km od Sartija, 21 km od mesta Vurvuru i 35 km od Nikitija. 

Pripada čuvenoj obali Kavourotripes i zauzela je svoje mesto nedaleko od isto toliko lepih plaža Orange i Mega Portokali.


Kako doći do Kavourotripes Paradise plaže

Ukoliko dolazite iz pravca Sartija, otprilike 1,5 kilometar nakon što naiđete na tablu za Orange beach (Portokali) i Mega Portokali, ugledaćete znak na kom piše Kavourotripes Paradise beach

Kod table skrenite sa glavnog puta i vozite još otprilike 1 km zemljanim putem dok ne naiđete na parking. Parkirajte svoj automobil (podsetnik: vodite računa da u njemu ne ostavite ništa vredno) i uskim zemljanim putićem spustite se ka "rajskoj plaži" sa koje se pruža lep pogled na Atos.


Kavourotripes Paradise, nekadašnja neuređena Dukina plaža, danas je egzotičan beach bar koji zaista vredi posetiti, a mnogi turisti je ubrajaju u najlepše plaže na Sitoniji.

Tu su dve uvale, jedna manja bez ležaljki i druga sa ležaljkama i suncobranima.


Iznad plaže u šumi postavljena je kantina koja služi piće i grickalice, okružena ljuljaškama za izležavanje, lejzi begovima, drvenim stoličicama i muzikom u istom egzotičnom ritmu.

Nestvarno lepo tirkizno plavo more je toplo i kristalno čisto, a plaža je prekrivena finim belim peskom.


Ukoliko volite prirodu, pesmu zrikavaca u gustoj borovoj šumi, predivan zalazak Sunca, savršenu kombinaciju plavog mora, peska, stena, borova i egzotike, ova plaža će vas definitivno impresionirati.
 

Kavourotripes Paradise je tokom sezone veoma posećena i veoma je teško pronaći slobodnu ležaljku. Zato vam preporučujemo da je posetite radnim danom i malo ranije kako biste našli slobodno mesto i još više uživali u njenoj lepoti.

Mada i ako ne uspete da nađete mesto u baru, možete poneti svoje stoličice ili prostirke za plažu i smestiti se nedaleko, u nekom od delova guste borove šume.
 

Ako planirate da je posetite sa decom imajte na umu da spust od kantine ka moru strmim stepenicama može biti malo nezgodan za mališane.


Ukoliko želite da letujete na predivnoj Sitoniji pogledajte našu preporuku za smeštaj u Sartiju, Nikitiju, Neos Marmarasu i drugim letovalištima ovog zaista lepog dela Halkidikija.


 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne vesti iz Grčke!

Facebook grupa "Grčka Info"

Viber grupa "Grčka Info"

Viber grupa "Grčka Info smeštaj"

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu