Skotina beach - najlepša plaža Olimpske regije i iskustva turista
01/04/2018 Tekst ažuriran 04/12/2022 Iskustva 5

Skotina beach ili Paralia Skotinas je veoma mirno porodično mesto sa dosta zelenila, nalazi se u Olimpskoj regiji, 5 km od Leptokarije i 1 km od mesta Neos Panteleimonas. Letovalište Nei Pori se nalazi 10 km od Skotina beach.


U mestu postoji dva restorana - taverne koje na svom meniju u ponudi imaju i giros, nekoliko barova na plaži koji bez dodatnog naplaćivanja nude ležaljke i suncobrane, i dva mini marketa u kojima se osim ostalih namirnica mogu kupiti i hleb i pecivo. 


Turisti koji su imali prilike da letuju ovde kažu da je Skotina beach idealno mesto da se u njemu provede jedan lep i miran odmor u pravom smislu te reči: bez buke, jake muzike ili gužve karakteristične za ostala mesta ove regije. U mestu nema komaraca tako da večernje sedeljke u dvorištu vila mogu biti jako prijatne.


Peščana plaža Skotina je po mišljenju mnogih najlepša u Olimpskoj regiji, duga je i prostrana i najčešće bez velike gužve. Postoje i delovi plaže sa prirodnim hladom pa je na njoj moguć i celodnevni boravak.


Na plaži postoje tuševi, spasioci, dve mreže za igranje odbojke, a more je mirno, čisto, toplo i prozirno. Tokom vikenda broj posetilaca se uvećava, jer ovde vole da dolaze i Grci iz Soluna i Larise, ali uglavnom se i tih dana lako može naći dovoljno mesta za uživanje.


Kako se na većem delu plaže nalazi sitan pesak i u moru nema nagle dubine, vaši mališani se bez brige mogu brčkati i igrati u plićaku.


Na levoj strani obale, u pravcu kampa, postoji neorganizovani deo sa kamenčićima i krupnim kamenjem, idealan za one koji vole i da rone. Nakon 2-3 metra u moru kada preplivate ovo kamenje naići ćete na fenomenalan peščani sprud dubine između metar i metar i po, na kome možete stajati.


Smeštaj u mestu Skotina beach se uglavnom nudi po pristupačnim cenama, a našu preporuku za apartmane i studija u Skotini možete pogledati ovde.


Skotina beach - utisci turista


Ivo V.
Dok smo "špijunirali" dete tokom boravka u Leptokariji, skoro svaki dan smo ovde dolazili. Po nama najbolja plaža u okolini, ima kafe, pesak napolju i u vodi, postepenu dubinu, prirodnu hladovinu, mesto za kola, bez velike gužve i galame... Nama je baš odgovarala.


Miljana H.
Skotina se ne zaboravlja! Bili smo pre 20 godina i vratili joj se opet pre 2 godine. Iz Leptokarije prilaz predivnoj plaži - šetnjom kroz divnu šumu platana!


Tanja M.
Letovali prošle godine. Prelepo malo mesto! Plaže i more fenomenalno. Bilo je par dana talasa, ali baš smo tih dana najviše uživali. Za decu je to bio poseban doživljaj. Nisu bili veliki, taman koliko treba. Plaža peskovita, čista.... Ležaljke i suncobrani gratis uz smeštaj. Mirno je. Mi to tako volimo. Kad se uželimo gužve , skoknemo do Leptokarije, Nei Porija ili Platamona. Sve je blizu. 


Biljana J.
Celo mesto je sa dosta hladovine, a onda dođete do plaže i oduševite se... jer je plaža široka, peščana, bez gužve.Voda super!
 


Napiši komentar
1896 Violeta   24/07/2018
Postovani, ima li slobodnog smeštaja i po kojoj ceni od 02.08.? Da li ima nekog organizovanog prevoza do tamo? Hvala Pozdrav
1937 Tamara   10/08/2018
Vrlo lepa plaza, nema guzve, sitan pesak, popodne ima prirodnog hlada u nekim delovima, uvek mesta na parkingu(sem nedeljom kad dolaze grci). Nema vasara u samom mestu al par kilometara dalje je Leptokarija pa imate sve sto zelite.
2164 Vesna   19/03/2019
Skotina , divno , mirno mesto sa dugackom prelepom plazom. Vracam se ove godine po treci put tamo
3237 Aleksandra Radojevic   12/06/2020
Postovani, Da li imate da preporucite neki lep smestaj na plazi u mestu Scotina,dvoje odraslih i dvoje dece,3 i 11 godina.I koja je cena pocetkom avgusta.Hvala.
3238 GrckaInfo.com   12/06/2020
Poštovana, našu preporuku smeštaja možete pogledati na ovom linku https://www.grckainfo.com/hotels/search/greece/skotina-beach-pieria/48?checkin=12%2F06%2F2020&checkout=13%2F06%2F2020


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu