Nidri - Lefkada
19/12/2017 Tekst ažuriran 17/04/2023 Iskustva 1

Nidri, Lefkada je jedno od najpoznatijih letovališta, nakon grada Lefkasa, i zahvaljujući naglom turističkom razvoju sa savremenom infrastrukturom i uslugama koje zadovoljavaju i najzahtevnije goste, predstavlja referentnu tačku za mnoge posetioce ostrva Lefkada


Letovalište Nidri se nalazi oko 16 km južno od grada Lefkade i 20 km od Vasilikija. Nekada malo ribarsko selo danas je veoma popularno letovalište između ostalog i zato što većina izleta po Lefkadi i okolnim ostrvima kreće upravo odavde.


Nidri je smešten u prirodnom zalivu sa pogledom na ostrva Scorpios, Meganissi, Madouri, Heloni, Skorpidi i Sparti.


Na raspolaganju su povoljni apartmani i hoteli u Nidriju, moderni sadržaji, veliki broj restorana i barova u glavnoj ulici pored mora (sa grčkom, italijanskom, indijskom i kineskom kuhinjom), picerija i brze hrane, turističkih prodavnica...


Na magistrali postoje butici, desetine marketa otvorenih od 9h ujutru do ponoći (a nekada i duže), barovi koji su otvoreni do kasno u noć, rent a car agencije i drugi širok spektar aktivnosti. 


Nidri ima jednu banku i 4 bankomata sa kojih možete podizati gotovinu. U mestu postoje i dve doktorske ordinacije, a najbliža bolnica nalazi se u Lefkasu.


Jedna od najpoznatijih atrakcija Nidrija je poznati vodopad Dimosari, udaljen samo 4 km od mesta. 


Nidri je inače najudaljenije mesto od zapadne obale gde se nalaze najlepše plaže Lefkade. Zato ukoliko budete smešteni u Nidriju imajte na umu da će vam do zapadne obale biti potrebno najmanje 50 min automobilom u jednom pravcu.


Plaža Nidri

Plaža u Nidriju je duga i šljunkovita sa plitkom vodom i plavim morem. Na njoj se nalazi nekoliko barova i taverni u kojima možete iznajmiti ležaljke i suncobrane i popiti piće.


Ipak plaža u Nidriju je u rangu prosečnih plaža pa se zato i preporučuje kao alternativa u danima kada želite da se odmorite od obilazaka ostalih lepih plaža Lefkade.


Ako planirate da letujete na ovom predivnom ostrvu pogledajte kako se kreću cene apartmana, hotela i vila u tekstu Letovanje na Lefkadi: Kako da pronađete najpovoljniji smeštaj.

Napiši komentar
5477 Sima Strahota   26/10/2023
Ništa posebno, kad si tamo, nemaš osećaj da si na moru, nego kao da si na nekom jezeru. Sa plaže Nidrija se ne vidi otvoreno more. Jedino ko ide sopstvenim automobilom, pa da svaki dan potroši još po 2-3 litra benzina u vožnji do plaža na zapadnom delu.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu