Milos plaža - lepota i divljina u jednom
27/03/2017 Tekst ažuriran 10/11/2020 Iskustva 0Milos je još jedan dragulj Jonskog mora, plaža koja se sa razlogom svrstava među najlepše plaže na Lefkadi. Malo teže pristupačna, ali upravo zbog toga posebna i vredna truda.

Kako stići do plaže Milos

Kada iz mesta Agios Nikitas krenete peške malom strmom stazom prema ovoj plaži, Milos plažu ćete ugledati nakon 20-ak minuta hoda. Ova divlja plaža će vas oduševiti svojom lepotom koja umnogome podseća na plažu iz filma “Plava laguna”. 

Trasa staze počinje stepenicama da bi ubrzo prešla u usku stazicu koja izbija na brdašce odakle se pruža fenomenalan pogled na Agios Nikitas sa jedne i pravi biser Jonskog mora - Milos plažu koja se pokazuje u svoj svojoj lepoti sa druge strane rta. Preporučuje se zatvorena obuća.

Ukoliko niste raspoloženi za šetnju, do Milos plaže možete stići i nekim od brodića koji polaze iz mesta Agios Nikitas, povratna karta je 6 EUR, a vožnja traje nekoliko minuta.

Milos plaža je prekrivena uglavnom finim, sitnim šljunkom, a mestimično i peskom i sitnijim kamenjem. Gužve nema nikada, a plaža je okupana suncem od jutra pa sve do zalaska.

Ne zaboravite da ponesete sve što vam je potrebno, jer na Milos plaži i u njenoj blizini ne postoje nikakvi objekti. 


Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu