Mesta u Solunu sa najlepšim pogledom
13/01/2017 Tekst ažuriran 11/02/2024 Iskustva 1

Volite visinu i široke poglede na luku, zaliv i lepu arhitekturu grada Soluna? Ili više volite malo modernije ambijente, u kojima možete sesti i popiti svoje piće ili pojesti sladoled sa pogledom na more?
 

Osim već mnogima poznate Avenije Nikis pored mora u kojoj se nalazi veliki broj kafića sa predivnim pogledom na Belu Kulu i Egejsko more, daćemo vam još nekoliko predloga za kafu sa pogledom, a vi izaberite...


Eptapirgio tvrđava 

Eptapirgio tvrđava se nalazi u starom i jako lepom delu Soluna, a sa njenih zidina, nakon šetnje po kvartu, možete uživati u fenomenalnom pogledu na grad i zaliv Thermaikos. 


Ano Poli sa svojim tihim ulicama i dvospratnim zgradicama predstavlja dušu Soluna. Kako tačno možete doći do ovog dela grada pogledajte na našoj stranici Ano Poli - istorija i najlepši pogled na Solun.


Hotel Electra Palace

Electra Palace se nalazi na glavnom trgu Soluna - Aristotelousu. Na vrhu hotela postoji roof garden ili jednostavnije - kafić na zadnjem spratu, u kom možete popiti kafu, piće, naručiti sladoled ili voćnu salatu. A sve to uživajući u jednom od najlepših pogleda na trg, more i brodove.


Još ako se nađete ovde u vreme zalaska sunca, uživanje će biti dvostruko. Cene pića u ovom kafeu su malo više od prosečnih, ali ovakav pogled zaista vredi!


OTE toranj

OTE toranj (OTE tower) u EXPO centru, visok 76m, sa čijeg se vrha (iz restorana Skyline Cafe Bar) pruža panoramski pogled na grad. Kafe bar se u sat vremena rotira oko svoje ose, tako da ispijajući kafu u tih sat vremena možete uživati u prelepoj panorami Soluna.
Ulaz je besplatan, ali imajte na umu da su pića i hrana skuplji. 


Bela Kula

Bela Kula je simbol Soluna i ne bi trebalo da propustite da je posetite. Ukoliko rešite da se popnete kružnim stepenicama na njen vrh, kartu ćete platiti 3 evra (u cenu je uključena i poseta muzeju).


Villa Luna - Panorama

Oblast Panorama je predgrađe Soluna (12 km od trga Aristotelous) smešteno u zelenilom bogatim brdima i u okruženju koje predstavlja prijatan kontrast dinamičnom centru grada. Panorama je nekada bila opština koja je pripadala Solunu, a danas je ona pripojena opštini Chortiatis.


Nalazi se na većoj nadmorskoj visini (oko 250m) pa će vas niža temperatura vazduha tokom sparnih letnjih dana prijatno rashladiti.


U ovom delu grada možete videti neke od najskupljih i najluksuznijih vila u severnoj Grčkoj. Predlažemo da piće popijete u Vili Luna koja takođe ima veoma lep pogled na ceo grad iz daljine.


Dva mesta koja slede se ne nalaze na visini, ali i u njima možete uživati ispijajući kafu sa pogledom na more koje se nalazi tik pored vas.


Shark bar

Shark bar se nalazi u još jednoj lepoj oblasti Soluna - Kalamaria. Prilično fancy mesto u kome se najčešće preko dana skupljaju mladi Grci na čuvenoj kafi bez koje ne mogu da započnu dan. Uveče ovaj prostor obasjavaju svetla svih boja, kreće živa muzika i mladi se provode do kasno u noć. 


Ako ovaj bar posetite tokom dana, imaćete priliku da uživate u finoj muzici i lepom ambijentu sa pogledom na Egej.


Kitchen Bar

Grcima omiljeno mesto za izlazak u poslednjih nekoliko godina, prepuno galebova koje posetioci hrane. Smešten u luci u nekadašnjem skladištu, što mu daje posebnu zanimljivu notu, Kitchen Bar nudi restoran i kafe bar sa prelepim pogledom na more i aveniju Nikis, uz taktove opuštajuće ambijentalne muzike u pozadini.


U restoranu kuhinja se nalazi u centru i otvorena je, tako da gosti mogu uživo gledati spremanje hrane.


Popili ste piće, predahnuli i imate vremena za još obilazaka? Nemojte propustiti da pročitate naše preporuke Šta posetiti u Solunu za jedan dan.

Napiši komentar
1513 Smestaj Grekos   27/03/2018
Ja bih samo dodala i bar Boheme, koji se nalazi na obali mora kod Ikee. Ima predivan pogled na Solun, fenomenalan ambijent sa ogromnom bastom, super hranu i pice (nema potrebe ponavljati i vise cene nego u vecini drugih mesta)


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu