Argostoli, Kefalonija
23/06/2017 Tekst ažuriran 25/06/2023 Iskustva 0

Argostoli, glavni grad Kefalonije jedan je od najlepših provincijskih grčkih gradova sa sopstvenim stilom, lepim drvoredima palmi i širokim ulicama. Brojne stare atraktivne građevine, kao što su sud, biblioteka, škola filharmonije, pozorište Kefalos, arheološki muzej i dr, okružuju glavni trg Platia Vallianou

Trg je centralno mesto okupljanja, gde Grci rado odmaraju i posmatraju posetioce za stolovima brojnih taverni. Trg je isto tako dobro mesto za večernju šetnju i opuštanje na svežem noćnom vazduhu. Oko glavnog trga i obližnjih ulica, kao i uzduž pristaništa, nanizani su brojni restorani, lokali i taverne.

U blizini je i glavna pešačka trgovačka ulica Lithostroto. Nezamislivo je da posetite Argostoli, a ne prošetate ovom ulicom. Njeno ime znači Kameni put, jer je to prva popločana ulica Argostolija. Ulica je puna kafića i raznih prodavnica i butika, a u njoj meštani sede i piju kafu ili za vreme praznika oživljavaju običaje i lokalnu tradiciju.

Ulica Lithostroto počinje od trga Vallianou i proteže se do trga Kampana. U njoj ćete moći posetiti i crkvu Svetog Spiridona sa svojim lepim rezbarenim zlatom i katoličku crkvu Svetog Nikole. Na kraju ulice nalazi se "Kefalos", glavno pozorište Kefalonije.

Na šetalištu pored mora svakog jutra oko 8-9h možete hraniti kornjače Caretta-Caretta koje kao da znaju da su glavna atrakcija mesta i svakodnevno poziraju turistima pored ribarskih čamaca. 

Most Drapano je još jedna atrakcija gradića, izgradili su ga Britanci i povezuje Argostoli s drugom stranom slikovitog zaliva. Više puta dnevno možete trajektom posetiti manji, zapadni deo Kefalonije - grad Liksuri. Argostoli je od aerodroma udaljen 14 km.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!
Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke
Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj
Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani
Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu