OD 50€ dnevno

hotel map Pogledaj detaljnu mapu
Napiši komentar x

Napomena : Kada dodate komentar ne možete ga izbrisati ili ažurirati. Da bismo odobrili komentar molimo vas da unesete pravu e-mail adresu kako bi administratori mogli da potvrde da ste smeštaj rezervisali preko našeg sajta.Opis

Vasilikos House je kompleks tradicionalnih smeštajnih jedinica za samostalan boravak, od kojih je svaka sa svojim individualnim karakteristikama. Nalazi se na 5 minuta hoda od restorana i recepcije.

Vasilikos House smešten je na pola puta između Larnake i Limasola, duž južne obale Kipra, na samo 10 minuta vožnje od plaže. Gosti takođe mogu posetiti obližnji zajednički bazen, koji se nalazi na 5 minuta hoda.

Svaka pedantno obnovljena tradicionalna kuća, nameštena je s udobnošću na umu i ukrašena šarmantnim kiparskim antikvitetima. Sve jedinice imaju ili balkon ili popločani terasni deo gde se može opustiti pod senkom drveća ili bugenvilija.

Taverna Tohni ponosna je na svoja ukusna jela, poslastice i peciva. Večera je često praćena živom muzikom u pravom kiparskom stilu. Gosti mogu koristiti besplatan bežični internet kraj zajedničkog bazena i u taverni, u kojoj se služi doručak.

Smeštaj

Studio apartman s balkonom (40m2) - ovaj studio ima dnevni boravak / kuhinju i spavaću sobu sa dva odvojena kreveta ili bračnim krevetom. Apartman takođe nudi balkon ili terasu. Može da primi do 2 osobe.

Apartman sa jednom spavaćom sobom (45m2) - ovaj apartman ima dnevni boravak, potpuno opremljenu čajnu kuhinju i spavaću sobu sa dva odvojena kreveta, balkon ili popločani deo dvorišta. Kauč na razvlačenje takođe je dostupan na zahtev. Može da primi do 2 + 1 dete.

Specijalni apartman sa jednom spavaćom sobom (45m2) - ova posebna ponuda uključuje besplatnu nastavu izrade sira na lokalnoj farmi koza. Može da primi do 2 + 1 dete.

Apartman sa dve spavaće sobe (55m2) - apartman ima 2 odvojene spavaće sobe, 2 tuša i potpuno opremljenu čajnu kuhinju. Može da primi 5+1 dete.

Usluge i sadržaji

• Klima uređaj
• Usluga pranja veša (uz doplatu), usluga prevoza od / do aerodroma (uz doplatu), doručak, restoran u blizini, Spa sadržaji (uz doplatu)
• Kupatilo, fen za kosu
• Čajna kuhinja, frižider, posuđe
• Kućni ljubimci dozvoljeni na zahtev, mreža protiv komaraca
• WiFi internet
• Vrt, terasa, bazen u blizini, spoljni prostor za ručavanje
• Parking

Tohni

Tohni je naselje smešteno u kiparskom okrugu Larnaka, na oko pola puta između gradova Larnake i Limasola.

Na osnovu nekih verskih i folklornih tradicija, Tohni je jedno od najstarijih mesta na Kipru, sa istorijom dužom od deset, možda dvadeset vekova. Uprkos retkom pominjanju toga u istorijskim ili arheološkim izvorima, pažljivo istraživanje i proučavanje mesta otkriće dovoljno podataka u vezi sa dugim tokom njegovog postojanja.

Mesto Tohni zabeleženo je na nekim srednjovekovnim kartama pod nazivom Togni, iz perioda Latina. O srednjovekovnom postojanju mesta svedoče istoričari srednjeg veka, kao kiparski hroničar Leontios Machairas i latinski pisac De Mas Latrie. Svedočanstva se baziraju oko izgradnje hrama i smeštaja u njega svetih relikvija od strane Kraljice Majke Svete Jelene (majke Konstantina Velikog), nakon njenog povratka iz Svete Zemlje. Drugo srednjovekovno svedočenje odnosi se na davanje Tohnija kao vlastelinstva u godinama franačkog prisustva na ostrvu.

Danas je mesto određeno kao „agroturistički“ lokalitet koji promoviše restauraciju prvobitne seoske kuće kako bi se sačuvale tradicionalne kiparske kamene zgrade. Većina objekata koristi 'Tohni kamen' koji se vadi u blizini.

U centru mesta nalaze se ruševine latinske crkve s pogledom na pravoslavnu crkvu Svetog Konstantina i Carice Jelene. Sadašnja crkva je rekonstruisana na mestu prethodne, zanimljivo preko mosta, za koji se kaže da ga je osnovala Sveta Jelena po povratku iz Svete Zemlje donevši sa sobom delić Časnog krsta.

U istočnom delu mesta takođe postoje džamija, medresa i muslimansko groblje.


Sadržaji objekta

Klima uređaj
Transfer od/do aerodroma
Doručak
Vrt
Fen za kosu
Čajna kuhinja
Kuhinjsko posuđe
Usluga pranja veša
Mreža za komarce
Spoljna trpezarija
Parking
Dozvoljeni kućni ljubimci
Kupatilo
Frižider
Restoran
Tuš/kada
SPA
Bazen
Terasa
Wi-Fi Internet

Opcije plaćanja depozita za rezervaciju

Paypal - Putem banke na račun na Kipru - Na dinarski račun u Srbiji

Pošalji zahtev za rezervaciju

Pročitaj pre popunjavanja


Vasilikos House (Larnaka, Kipar) iskustva