OD 70€ dnevno

hotel map Pogledaj detaljnu mapu
Napiši komentar x

Napomena : Kada dodate komentar ne možete ga izbrisati ili ažurirati. Da bismo odobrili komentar molimo vas da unesete pravu e-mail adresu kako bi administratori mogli da potvrde da ste smeštaj rezervisali preko našeg sajta.Opis

Smešten u kiparskom mestu Tohni, Mespilo House nudi apartmane za samostalan boravak sa potpuno opremljenom kuhinjom i sa panoramskim pogledom na okolinu. Gostima je na raspolaganju usluga iznajmljivanja bicikala i kiparska taverna sa terasom za ručavanje.

Osoblje objekta Mespilo House, može organizovati iznajmljivanje planinskih ili klasičnih bicikala kao i časove joge.

Taverna Tohni služi tradicionalnu kiparsku kuhinju u kojoj gosti mogu uživati na osenčenoj otvorenoj terasi restorana s pogledom na mesto. Kompleksu se pristupa blago strmom pešačkom stazom, a taverna Tohni u kojoj se služi doručak na bazi švedskog stola i gde se nalazi zajednički bazen koji se može koristiti, udaljeni su 3 minuta hoda.

Plaža Governor je udaljena 10 km vožnje. Gosti mogu doći do autoputa A1 i B1 na 1 km vožnje, a javni parking u blizini hotela Mespilo, je besplatan.

Smeštaj

Tradicionalno namešteni apartmani imaju drvene podove i namešten balkon ili popločani terasni deo s pogledom na Tohni.

Apartmani su dekorisani kombinovanjem rustikalnog stila sa modernim dizajnom. Svaka jedinica ima kuhinju i balkon/terasu s pogledom na mesto.

U Mespilo House nalaze se jednosobni i dvosobni apartmani.

Jednosobni apartman (40 m²) je klimatizovan sa potpuno opremljenom čajnom kuhinjom, dnevnom sobom i osenčenim nameštenim balkonom s pogledom na mesto. Može da primi 2 osobe.

Dvosobni apartman (50 m²) ima 2 odvojene spavaće sobe sa kupatilom, uključuje klima uređaj, potpuno opremljenu čajnu kuhinju i dnevnu sobu. Takođe ima osenčeni namešteni balkon s pogledom na okolinu. Može da primi do 4 + 1 dete.

Usluge i sadržaji

• Klima uređaj
• Recepcija, usluga pranja veša (uz doplatu), usluga prevoza od / do aerodroma (uz doplatu), doručak, restoran u blizini, spa sadržaji (uz doplatu)
• Kupatilo, fen za kosu
• Čajna kuhinja, frižider, posuđe
• Pegla, kućni ljubimci dozvoljeni na zahtev
• WiFi internet
• Vrt, terasa, bazen u blizini u okviru taverne
• Parking

Tohni

Tohni je naselje smešteno u kiparskom okrugu Larnaka, na oko pola puta između gradova Larnake i Limasola.

Na osnovu nekih verskih i folklornih tradicija, Tohni je jedno od najstarijih mesta na Kipru, sa istorijom dužom od deset, možda dvadeset vekova. Uprkos retkom pominjanju toga u istorijskim ili arheološkim izvorima, pažljivo istraživanje i proučavanje mesta otkriće dovoljno podataka u vezi sa dugim tokom njegovog postojanja.

Mesto Tohni zabeleženo je na nekim srednjovekovnim kartama pod nazivom Togni, iz perioda Latina. O srednjovekovnom postojanju mesta svedoče istoričari srednjeg veka, kao kiparski hroničar Leontios Machairas i latinski pisac De Mas Latrie. Svedočanstva se baziraju oko izgradnje hrama i smeštaja u njega svetih relikvija od strane Kraljice Majke Svete Jelene (majke Konstantina Velikog), nakon njenog povratka iz Svete Zemlje. Drugo srednjovekovno svedočenje odnosi se na davanje Tohnija kao vlastelinstva u godinama franačkog prisustva na ostrvu.

Danas je mesto određeno kao „agroturistički“ lokalitet koji promoviše restauraciju prvobitne seoske kuće kako bi se sačuvale tradicionalne kiparske kamene zgrade. Većina objekata koristi 'Tohni kamen' koji se vadi u blizini.

U centru mesta nalaze se ruševine latinske crkve s pogledom na pravoslavnu crkvu Svetog Konstantina i Carice Jelene. Sadašnja crkva je rekonstruisana na mestu prethodne, zanimljivo preko mosta, za koji se kaže da ga je osnovala Sveta Jelena po povratku iz Svete Zemlje donevši sa sobom delić Časnog krsta.

U istočnom delu mesta takođe postoje džamija, medresa i muslimansko groblje.


Sadržaji objekta

Klima uređaj
Transfer od/do aerodroma
Doručak
Fen za kosu
Pegla/daska za peglanje
Čajna kuhinja
Kuhinjsko posuđe
Usluga pranja veša
Parking
Dozvoljeni kućni ljubimci
Kupatilo
Recepcija
Frižider
Restoran
Tuš/kada
Bazen
Terasa
Wi-Fi Internet

Opcije plaćanja depozita za rezervaciju

Paypal - Putem banke na račun na Kipru - Na dinarski račun u Srbiji

Pošalji upit za dostupnost

Pročitaj pre popunjavanja


Mespilo House (Larnaka, Kipar) iskustva