OD 56€ dnevno

hotel map Pogledaj detaljnu mapu
Napiši komentar x

Napomena : Kada dodate komentar ne možete ga izbrisati ili ažurirati. Da bismo odobrili komentar molimo vas da unesete pravu e-mail adresu kako bi administratori mogli da potvrde da ste smeštaj rezervisali preko našeg sajta.Opis

Danae House je lep i tradicionalni kompleks renoviran u autentičnom kiparskom stilu, smešten u mestu Tohni. Objekat je dekorisan kamenom i nudi vrt i otvoreni bazen.

Ujutru se služi kontinentalni doručak, dok se u taverni Tohni gosti mogu opustiti na terasi i uživati u vinu Commandaria i tradicionalnim mediteranskim specijalitetima.

Danae House se nalazi na 10 km od plaže Governor. Hotel ima recepciju i nudi uslugu iznajmljivanja bicikala i automobila. Besplatan javni parking je moguć u blizini.

Smeštaj

Objekat raspolaže sa osam apartmana detaljno renoviranih i nameštenih da pruže udobnost. Svaka smeštajna jedinica sadrži čajnu kuhinju, odvojenu spavaću sobu i dnevnu sobu, tuš / WC i klima uređaj.

Gosti se mogu opustiti i sunčati na svom privatnom balkonu / terasi ili uživati pored obližnjeg bazena.

Na raspolaganju je i besplatan WiFi internet.

Usluge i sadržaji

• Klima uređaj
• Recepcija, usluga pranja veša (uz doplatu), usluga prevoza od / do aerodroma (uz doplatu), doručak, restoran
• Kupatilo, fen za kosu
• Čajna kuhinja, frižider, posuđe
• Mreža protiv komaraca, pegla, kućni ljubimci dozvoljeni na zahtev
• WiFi internet
• Vrt, terasa, ležaljke, bazen
• Parking

Tohni

Tohni je naselje smešteno u kiparskom okrugu Larnaka, na oko pola puta između gradova Larnake i Limasola.

Na osnovu nekih verskih i folklornih tradicija, Tohni je jedno od najstarijih mesta na Kipru, sa istorijom dužom od deset, možda dvadeset vekova. Uprkos retkom pominjanju toga u istorijskim ili arheološkim izvorima, pažljivo istraživanje i proučavanje mesta otkriće dovoljno podataka u vezi sa dugim tokom njegovog postojanja.

Mesto Tohni zabeleženo je na nekim srednjovekovnim kartama pod nazivom Togni, iz perioda Latina. O srednjovekovnom postojanju mesta svedoče istoričari srednjeg veka, kao kiparski hroničar Leontios Machairas i latinski pisac De Mas Latrie. Svedočanstva se baziraju oko izgradnje hrama i smeštaja u njega svetih relikvija od strane Kraljice Majke Svete Jelene (majke Konstantina Velikog), nakon njenog povratka iz Svete Zemlje. Drugo srednjovekovno svedočenje odnosi se na davanje Tohnija kao vlastelinstva u godinama franačkog prisustva na ostrvu.

Danas je mesto određeno kao „agroturistički“ lokalitet koji promoviše restauraciju prvobitne seoske kuće kako bi se sačuvale tradicionalne kiparske kamene zgrade. Većina objekata koristi 'Tohni kamen' koji se vadi u blizini.

U centru mesta nalaze se ruševine latinske crkve s pogledom na pravoslavnu crkvu Svetog Konstantina i Carice Jelene. Sadašnja crkva je rekonstruisana na mestu prethodne, zanimljivo preko mosta, za koji se kaže da ga je osnovala Sveta Jelena po povratku iz Svete Zemlje donevši sa sobom delić Časnog krsta.

U istočnom delu mesta takođe postoje džamija, medresa i muslimansko groblje.


Sadržaji objekta

Klima uređaj
Transfer od/do aerodroma
Doručak
Vrt
Fen za kosu
Pegla/daska za peglanje
Čajna kuhinja
Kuhinjsko posuđe
Usluga pranja veša
Mreža za komarce
Parking
Dozvoljeni kućni ljubimci
Kupatilo
Recepcija
Frižider
Restoran
Tuš/kada
Šporet
Ležaljke i suncobrani
Bazen
Terasa
Wi-Fi Internet

Opcije plaćanja depozita za rezervaciju

Paypal - Putem banke na račun na Kipru - Na dinarski račun u Srbiji

Pošalji upit za dostupnost

Pročitaj pre popunjavanja


Danae House (Larnaka, Kipar) iskustva