OD 60€ dnevno

hotel map Pogledaj detaljnu mapu
Napiši komentar x

Napomena : Kada dodate komentar ne možete ga izbrisati ili ažurirati. Da bismo odobrili komentar molimo vas da unesete pravu e-mail adresu kako bi administratori mogli da potvrde da ste smeštaj rezervisali preko našeg sajta.Opis

Adamos House smešten je u šarmantnom tradicionalnom okruženju, i nudi pažljivo obnovljene seoske kućice iznad mesta Tohni, na južnom Kipru. Nudi pristup zajedničkom bazenu odmah pored objekta. Kompleks Adamos nalazi se pored restorana istih vlasnika, na vrhu brda.

Apartmani Adamos spajaju istorijske karakteristike i starinski nameštaj sa modernim sadržajima. Na raspolaganju su otvoreni bazen i terasa za sunčanje sa kojih se pruža lep pogled na tipičan mediteranski krajolik.

Smeštaj

Svaki apartman izlazi na balkon ili terasu, omogućavajući uživanje u suncu i privatnosti. Sve jedinice su smeštene u obnovljenim seoskim kućama izgrađenim u tradicionalnom kiparskom stilu, u pratnji modernih pogodnosti, uključujući klima uređaj i čajne kuhinje.

Studio apartman (35m2) - studio ima malu i dobro opremljenu čajnu kuhinju, klima uređaj, sopstveno kupatilo i balkon sa panoramskim pogledom na mesto. Može da primi do 2 osobe.

Jednosoban apartman (45m2) - ovaj apartman ima dvokrevetnu spavaću sobu i zaseban dnevni boravak. Može da primi do 2 + 1 dete.

Delux dvokrevetna soba sa pogledom na bazen (45m2) - ova soba ima jedan bračni ili dva odvojena kreveta, čajnu kuhinju i pogled na planinu i bazen. Može da primi do 2 + 1 dete.

Usluge i sadržaji

• Klima uređaj
• Usluga pranja veša (uz doplatu), usluga prevoza od / do aerodroma (uz doplatu), doručak, restoran, spa sadržaji (uz doplatu)
• Kupatilo, fen za kosu
• Čajna kuhinja, frižider, posuđe
• Kućni ljubimci dozvoljeni na zahtev, mreža protiv komaraca
• WiFi internet
• Vrt, terasa, bazen, spoljni prostor za ručavanje, pogled na more
• Parking

Tohni

Tohni je naselje smešteno u kiparskom okrugu Larnaka, na oko pola puta između gradova Larnake i Limasola.

Na osnovu nekih verskih i folklornih tradicija, Tohni je jedno od najstarijih mesta na Kipru, sa istorijom dužom od deset, možda dvadeset vekova. Uprkos retkom pominjanju toga u istorijskim ili arheološkim izvorima, pažljivo istraživanje i proučavanje mesta otkriće dovoljno podataka u vezi sa dugim tokom njegovog postojanja.

Mesto Tohni zabeleženo je na nekim srednjovekovnim kartama pod nazivom Togni, iz perioda Latina. O srednjovekovnom postojanju mesta svedoče istoričari srednjeg veka, kao kiparski hroničar Leontios Machairas i latinski pisac De Mas Latrie. Svedočanstva se baziraju oko izgradnje hrama i smeštaja u njega svetih relikvija od strane Kraljice Majke Svete Jelene (majke Konstantina Velikog), nakon njenog povratka iz Svete Zemlje. Drugo srednjovekovno svedočenje odnosi se na davanje Tohnija kao vlastelinstva u godinama franačkog prisustva na ostrvu.

Danas je mesto određeno kao „agroturistički“ lokalitet koji promoviše restauraciju prvobitne seoske kuće kako bi se sačuvale tradicionalne kiparske kamene zgrade. Većina objekata koristi 'Tohni kamen' koji se vadi u blizini.

U centru mesta nalaze se ruševine latinske crkve s pogledom na pravoslavnu crkvu Svetog Konstantina i Carice Jelene. Sadašnja crkva je rekonstruisana na mestu prethodne, zanimljivo preko mosta, za koji se kaže da ga je osnovala Sveta Jelena po povratku iz Svete Zemlje donevši sa sobom delić Časnog krsta.

U istočnom delu mesta takođe postoje džamija, medresa i muslimansko groblje.


Sadržaji objekta

Klima uređaj
Transfer od/do aerodroma
Doručak
Vrt
Fen za kosu
Čajna kuhinja
Kuhinjsko posuđe
Usluga pranja veša
Mreža za komarce
Spoljna trpezarija
Parking
Dozvoljeni kućni ljubimci
Kupatilo
Frižider
Restoran
Pogled na more
Tuš/kada
SPA
Bazen
Terasa
Wi-Fi Internet

Opcije plaćanja depozita za rezervaciju

Paypal - Putem banke na račun na Kipru - Na dinarski račun u Srbiji

Pošalji upit za dostupnost

Pročitaj pre popunjavanja


Adamos House (Larnaka, Kipar) iskustva