Vremenska prognoza i temperature mora na Tasosu
06/03/2023 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 1

Ako planirate posetu Tasosu, verovatno se pitate kakvo je vreme i koje su temperature mora tokom godine. Tasos ima predivno vreme tokom letnjih meseci, kada temperature vazduha i mora dostižu visoke nivoe.


Nasuprot tome, tokom zime, vreme na Tasosu je uglavnom hladno i vlažno, a poslednjih godina nije neuobičajeno da padne i sneg. 


Bez obzira na to kada planirate svoju posetu Tasosu, imajte na umu ove informacije o vremenu kako biste u potpunosti uživali u svom boravku na ovom predivnom grčkom ostrvu. Saznajte i proverite vremensku prognozu za Tasos kao i temperature mora u Grčkoj pre polaska na put, otkrijte najbolja mesta za plivanje i u kojim aktivnostima možete uživati na ovom grčkom ostrvu.


U ovom tekstu ćemo vam pružiti detaljan pregled vremena i temperatura mora na Tasosu za svaki mesec.


Tasos vremenska prognoza

Svakog leta, Tasos privlači veliki broj turista željnih sunčanih plaža i sunčanih dana, stoga je vremenska prognoza za Tasos od velikog značaja za turiste koji planiraju svoj boravak na ovom popularnom grčkom ostrvu.
 

Vremenska prognoza za Limenas

Vremenska prognoza za Potos

Vremenska prognoza Skala Potamia

Vremenska prognoza za Skala Marion
 


Vreme na Tasosu u januaru

Najhladnije temperature u godini na Tasosu su u januaru. Tokom januara Tasos doživljava hladnu i vlažnu klimu sa dosta vetra. Temperature vazduha se kreću između 5°C i 10°C, dok su temperature mora niske i prosečno iznose 14°C.


Vreme na Tasosu u februaru

Februar je takođe hladan i vlažan mesec na Tasosu. Temperature vazduha se kreću između 5°C i 11°C, a temperature mora su prosečno 14°C.


Vreme na Tasosu u martu

Mart je na Tasosu uglavnom hladan i vlažan, ali tokom marta Tasos počinje da se zagreva. Temperature vazduha se kreću između 7°C i 14°C, dok su temperature mora prosečno 14°C. Noći su hladnije, sa temperaturama koje se mogu spustiti ispod 5°C. Kiša može biti česta tokom ovog meseca, pa se preporučuje nošenje kišobrana ili kabanice ako planirate posetu Tasosu u martu.


Vreme na Tasosu u aprilu

April je mesec kada Tasos počinje da se budi iz zimskog sna. April na Tasosu je uglavnom umeren, sa nekoliko vlažnih dana. Temperature se kreću od 8°C noću do 18°C u najtoplijim delovima dana, dok su temperature mora prosečno 16°C.
Postoji mogućnost da ćete imati nekoliko pljuskova sa kišom dok ste tamo, ali ne treba da brinete jer su obično kratki i blagi. April nije dobar mesec za kupanje u moru, jer iako temperature rastu, voda ostaje i dalje hladna.


Vreme na Tasosu u maju

Maj je odličan mesec za posetu Tasosu. U maju su temperature prijatne i postepeno se povećavaju svakim danom. Temperature vazduha su između 15°C i 23°C, a temperature mora su prosečno 18°C. Pljuskovi su obično kratki, tako da kiša ne bi trebalo značajno da utiče na vaš boravak na Tasosu jer ima mnogo sunčanih dana. Kada padne mrak temperatura pada na niskih 13°C, zato ponesite i topliju odeću.


Vreme na Tasosu u junu

Leto na Tasosu zaista počinje u junu, tako da možete očekivati dosta toplih, sunčanih dana u kombinaciji sa povremenom kišom. Jun je mesec kada Tasos postaje pravi letnji raj. Temperature vazduha se kreću između 20°C i 28°C, a temperature mora su prosečno 22°C. 


Vreme na Tasosu u julu

Jul je najtopliji mesec na Tasosu. Temperature vazduha su visoke, između 23°C i 33°C, a temperature mora su prosečno 24°C. Iako postoji mogućnost za nekoliko pljuskova tokom ovog meseca, Tasos u julu ima neverovatnih 13 sati sunčeve svetlosti dnevno. Vreme je idealno za izlete brodom, kupanje u toplom moru i uživanje na plažama.


Vreme na Tasosu u avgustu

Avgust je najtopliji mesec na Tasosu. Temperature vazduha se kreću između 23°C i 33°C, a temperature mora su prosečno 25°C - 26°C. Ima 13 sunčanih sati svakog dana, a samo 31 mm kiše.


Vreme na Tasosu u septembru

Posle sparnih letnjih meseci, Tasos je još uvek sunčan i topao u septembru, što ovo doba godine čini odličnim izborom: i dalje možete uživati na plažama i kupati se, ali ćete izbeći gužvu u toku turističke sezone. Septembar je mesec kada temperature na Tasosu počinju da opadaju, ali i dalje je vrlo prijatno. Temperature vazduha se kreću između 18°C i 26°C, a temperature mora su prosečno 23°C. Za večernji izlazak potrebno je poneti džempere i jaknu jer večernja temperatura dostiže 14°C.


Vreme na Tasosu u oktobru

Tokom oktobra, Tasos počinje da se priprema za zimu. Temperature vazduha se kreću između 14°C i 21°C, dok su temperature mora prosečno 21°C. Iako nije tako vruće kao tokom leta, još uvek postoji dosta stvari za videti i uraditi dok ste tamo: odmarati se, šetati, čitati knjigu pored plaže...


Vreme na Tasosu u novembru

Novembar je hladan i vlažan mesec na Tasosu. Temperature vazduha se kreću između 9°C i 16°C, a temperature mora su prosečno 18°C.


Vreme na Tasosu u decembru

Decembar je takođe hladan i vlažan mesec na Tasosu. Temperature vazduha se kreću između 5°C i 11°C, a temperature mora su prosečno 16°C. Svaki dan ima devet sati sunčeve svetlosti i nivo vlažnosti od 70%.


Sneg na Tasosu

Sigurno ste se nekada pitali da li na Tasosu tokom zime pada sneg

Iako Tasos može biti prilično hladan i vlažan tokom zime, sneg na ovom grčkom ostrvu nije previše čest. Obično se sneg može videti samo na planinskim vrhovima, dok se u nižim delovima ostrva javlja retko.



Ipak, prethodnih nekoliko godina na Tasosu je padao sneg tokom januara i februara, kada su temperature bile ispod nule. Poslednji put kada je sneg značajnije padao na Tasosu bio je februar 2022. godine, kada su temperature pale ispod nule, a sneg je prekrio veći deo ostrva.

 

Tasos pod snegom u januaru 2021.



Smeštaj na Tasosu

Ukoliko želite da odmor provedete na ovom predivnom smaragdnom ostrvu, pogledajte našu preporuku za Smeštaj i letovanje na Tasosu.


Ukoliko nemate vremena da sami razgledate ponudu na sajtu i želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama.


Pročitajte: Zašto sve više turista rezerviše svoje letovanje u Grčkoj putem našeg sajta?

 

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

Napiši komentar
5481 Sima Strahota   30/10/2023
Jun je idealan za Tasos. Nema vrućina i ne možete da izgorite na plaži i u vodi. Plus nema gužvi.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu