USTUPANJE LETOVANJA - POMOZIMO TURISTIMA DA NE OSTANU BEZ UPLAĆENOG DEPOZITA
13/06/2020 Tekst ažuriran 13/04/2022 Iskustva 1

I ove godine smo dobili nekoliko molbi za pomoć za ustupanje letovanja. 


Svake godine nam se javljaju turisti koji zbog nepredviđenih okolnosti ne mogu da odu na već uplaćeno letovanje s molbom da im pomognemo da stupe u kontakt sa drugom porodicom koja će to letovanje iskoristiti umesto njih.


Najčešći razlozi za odustajanje su: porodični ili finansijski problem, gubitak posla, iznenadna bolest člana porodice, razne nepredviđene situacije itd... 


Neki od ovih ljudi su turističkim agencijama ili vlasnicima smeštaja u Grčkoj uplatili samo depozit dok su drugi uplatili ceo iznos. U oba slučaja u pitanju mogu biti iznosi od 100€ pa čak i do 1.000€.


Kako turističke agencije i vlasnici smeštaja u Grčkoj imaju svoje politike otkazivanja, gostu se novac ne vraća ukoliko je recimo smeštaj otkazao samo nekoliko dana pre početka letovanja.
 

Neretko se dešava da samo par dana pred put porodica koja odustaje od letovanja nudi preuzimanje po nižoj ceni od plaćene pa tako obostranu korist imaju i oni, jer su uspeli da povrate deo novca, a i oni koji su preuzeli letovanje, jer su ga dobili po nižoj ceni nego inače.


Ovu stranu na našem sajtu smo napravili upravo da bismo probali da pomognemo ovim porodicama da ne ostanu bez novca koji su uplatili tako što će ovde objaviti svoj oglas za ustupanje smeštaja, a mi ćemo je deliti povremeno na našoj Facebook stranici kako bi je video što veći broj ljudi.


Pravila postavljanja oglasa za ustupanje letovanja


NAPOMENA: iako turističke agencije u Srbiji odobravaju putnicima ustupanje zamenskih vaučera, pre nego što postavite oglas ipak prvo sve proverite sa vašom agencijom


Ukoliko ste iz nekog razloga sprečeni da odete na letovanje i želite da ustupite smeštaj u komentarima ispod ovog teksta napišite:
 

1. Što više informacija o smeštaju koji ustupate (gde se nalazi, koliko osoba prima, udaljenost od plaže, da li je u cenu uključen prevoz itd...)


2. Koliki je iznos uplaćenog depozita i punu cenu letovanja


3. Vaše ime, broj mobilnog telefona ili link ka profilu na FB kako bi vas zainteresovani mogli kontaktirati
 

• OBAVEZNO slikajte mobilnim telefonom VAUČER tako da se vidi pečat agencije i datum izdavanja računa
• ispod komentara preko dugmeta Dodaj slike - dodajte do 5 slika najviše (vaučera i smeštaja koji ustupate)


• nakon što ste uspeli da ustupite letovanje ili ste odustali, kontaktirajte nas da uklonimo vaše podatke iz komentara

 

NAPOMENA: oglasi moraju biti potpuni. Oglasi bez priložene slike vaučera biće ubrzo obrisani.

NAPOMENA: ova strana ne služi da bi turistički agenti na njoj nudili svoje neprodate aranžmane već za pomoć u spajanju i povezivanju gostiju. Ako primetite pokušaj bilo kakve zloupotrebe odmah nas obavestite kako bismo pravovremeno reagovali.


Pre postavljanja ponude savetujemo da proverite sa svojom turističkom agencijom koji su uslovi otkazivanja ili pročitate ugovor koji ste potpisali, jer usled iznenadne bolesti i smrtnog slučaja pojedine agencije vraćaju putnicima ceo uplaćeni iznos. 


Ukoliko ste vi strana koja želi da preuzme letovanje ili vaučer od onoga ko je sprečen da ga iskoristi:
 

• kontaktirajte osobu koja želi da ustupi letovanje na broj mobilnog koji je u oglasu
• tražite na uvid vaučer o plaćenom depozitu ili punom iznosu 
• ukoliko je letovanje uplaćeno putem turističke agencije kontaktirajte agenciju za dalja uputstva o preuzimanju vaučera za letovanje ili letovanja


Ukoliko niste nijedan od gore navedenih, a želite da pomognete drugima...
 

... To možete uraditi tako što ćete deliti ovaj link na društvenim mrežama kako bi zajedničkim snagama pomogli porodicama da ne izgube svoj novac. Hvala! :)


NAŠU PREPORUKU ZA POVOLJNE APARTMANE, STUDIJA, HOTELE I VILE U GRČKOJ POGLEDAJTE OVDE

Napiši komentar
3662 GrckaInfo.com   17/05/2021
NAPOMENA2757 Svi oglasi bez vaučera biće uklonjeni i pisaće ••• OGLAS UKLONJEN - KORISNIK NIJE POSTAVIO VAUČER •••


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu