Zašto sve više turista rezerviše svoje letovanje u Grčkoj putem našeg sajta?
03/04/2016 Tekst ažuriran 18/03/2024 Iskustva 17

Turisti u celom svetu pa tako i u Srbiji sve češće organizuju svoja letovanja preko interneta tj. preko online platformi za rezervaciju smeštaja. Dok je 2005. godine oko 19% turista svoja letovanja rezervisalo online, danas je taj procenat povećan na čak 75%.


Zašto nam svake godine sve više turista ukazuje poverenje i letovanje u Grčkoj rezerviše preko nas? I zašto nam se mnogi gosti vraćaju? Pročitajte razloge u tekstu.


Smeštaj u Grčkoj preko našeg sajta rezervišete na bezbedan način - ne plaćate ga unapred

Unapred plaćate vlasniku smeštaja isključivo depozit za rezervaciju i on može da iznosi 10-40% od ukupne cene.


Uplata depozita koju uglavnom većina vlasnika smeštaja traži unapred je standardna procedura koja i vama, a i njima pruža sigurnost rezervacije: vlasniku je depozit garancija da ćete doći određenog datuma i da im smeštajna jedinica neće ostati prazna, a vama garancija da će vas smeštajna jedinica čekati pod uslovima koje ste dogovorili sa vlasnikom.


Veći deo novca plaćate vlasniku smeštaja na licu mesta tek kada se uverite da smeštaj odgovara onome što ste videli na slikama i pročitali u opisu, i da ste dobili ono što ste rezervisali.


Proverena i bezbedna rezervacija smeštaja

Preko nas rezervaciju vršite u proverenim smeštajima. U turizmu radimo od 1994, a online već 14 godina. Naše iskustvo vam garantuje bezbedne i brze rezervacije po najpovoljnijim cenama.


Uplata depozita u dinarima - bez skupih provizija!

Najveći broj smeštaja u našoj ponudi možete rezervisati uplatom u dinarima. U ovom slučaju bićete pošteđeni dodatnih troškova (provizija banke) i nećete morati da otvarate devizni račun.


Sami birate svoje datume letovanja i broj noćenja

Letovanje možete početi i završiti bilo kog datuma koji vama odgovara. Ne postoje smene od 7, 10 ili 15 dana. Možete izabrati period boravka od 3, 5, 10, 16 ili bilo koji drugi broj dana (noćenja).


Letujete po zvaničnim cenama vlasnika smeštaja

Cene koje se nalaze na prezentaciji smeštaja na našem sajtu su cene koje su nam vlasnici smeštaja poslali. U pitanju su iste cene koje biste dobili da ste vlasnike kontaktirali putem nekog drugog sajta ili njihovog direktno. 


Popusti za porodice sa decom

Uvek pregovaramo u vaše ime za neki popust ukoliko ste porodica sa više dece, urgiramo kod vlasnika da ujutru ranije uđete u apartman ili da vaše dete dobije poseban doručak koji voli. Tu smo da vam letovanje učinimo lagodnijim.


Smeštaj za svačiji džep

U ponudi imamo smeštaj kako za turiste kojima su prioritet niske cene tako i za turiste kojima je prioritet na letovanju luksuz. Možete birati između ekonomičnih studija i apartmana do veoma otmenih i luksuznih hotela i vila. Imamo za svakog ponešto.


Za posetioce našeg sajta biramo isključivo kvalitetan smeštaj koji vode gostoljubivi i pouzdani vlasnici. 


Uprkos velikom broju smeštaja koje imamo u ponudi ne vodimo se geslom "više je bolje". Važniji nam je kvalitet od kvantiteta. 


U kontaktu smo sa svim vlasnicima smeštaja na našem sajtu i tu smo uvek da vam pomognemo ili vas posavetujemo oko rezervacije.


Problemi i nesporazumi?

Uvek smo vam na raspolaganju ukoliko imate bilo kakav problem (tokom puta, u smeštaju, sa kolima...).


Plaćanje letovanja u Grčkoj na rate

Rezervacijom smeštaja koji nađete na našem sajtu, letovanje u startu plaćate na dve rate: prva rata je uplata depozita za rezervaciju, a druga rata je plaćanje ostatka iznosa pri dolasku u Grčku.


Ukoliko želite da broj rata povećate, možete to učiniti sami: već od novembra ili decembra svakog meseca odvojte na stranu onaj iznos novca koji biste u svakom slučaju morali da platite putem čekova na odloženo.

Od novembra do avgusta na ovaj način možete sami napraviti 9 - 10 rata.


Kako se rezerviše smeštaj u Grčkoj preko Grčka Info?

Rezervacija u nekoliko koraka:

• Pogledajte OVDE ponudu smeštaja u Grčkoj (izaberite regiju i tip smeštaja)
• Pošaljite zahtev za rezervaciju koji se nalazi na prezentaciji smeštaja koji vas interesuje
• Sačekajte odgovor koji će vam stići na mail
• Uplatite depozit za rezervaciju po instrukcijama vlasnika smeštaja
• Vaša rezervacija letovanja je gotova!


Pišite nam za preporuku smeštaja

Ukoliko nemate vremena da sami razgledate ponudu na sajtu i želite da vam u izboru smeštaja pomognemo savetom ili preporukom, slobodno nam pišite na mejl. Odgovorićemo Vam u najkraćem roku i ponuditi smeštaj u skladu sa vašim potrebama i željama.


Ne morate imati svoj automobil da biste samostalno letovali u Grčkoj

Kada su u pitanju Solunska i Olimpska regija (Paralija, Olimpic beach, Leptokarija i Nei Pori) ili Halkidiki (letovališta na Kasandri, Sitoniji i Atosu), čak i u slučaju da nemate automobil, svoje letovanje možete organizovati samostalno.


Tokom leta svakodnevne polaske kombijem iz Beograda i Niša za navedena letovališta ima nekoliko prevoznika, a prevoz se vrši po principu "od vrata do vrata" što podrazumeva dolazak na kućnu adresu putnika i iskrcavanje na željenoj adresi u Grčkoj.


Da li je ovakav način rezervacije siguran?

Ukoliko poštujete sledeća pravila prilikom rezervacije smeštaja, ne postoji razlog za brigu:
 

• Nikada nemojte uplatu letovanja u Grčkoj vršiti na račune u bankama koji se nalaze izvan Grčke ili Srbije (npr. Španija, Italija, Nemačka...).
 

• Veliki broj vlasnika smeštaja u Grčkoj prihvata Western Union plaćanja i kada uplatu šaljete na ime vlasnika nikada nije došlo do bilo kakvog problema.

Ipak nikada nemojte slati uplate putem Western Union-a ukoliko primalac nema grčko ime i prezime ili ako zemlja onoga ko prima uplatu nije Grčka.
 

• Nikada nemojte uplaćivati unapred ceo iznos za letovanje ukoliko vam telefonskim putem vlasnik smeštaja nije potvrdio da vam je lično na e-mail poslao podatke računa za uplatu.

 

Kako da u Grčkoj letujete još povoljnije

Pregledajte apartmane, hotele, vile u našoj ponudi OVDE.


Ukoliko na našem sajtu ne pronađete da vam nešto odgovara, a pronađete putem pretrage na Google ili Booking sajtu nešto drugo što vam se dopalo, slobodno nas kontaktirajte - moći ćete taj isti smeštaj da rezervišete preko nas čak iako ga mi nemamo u ponudi. 


Ukoliko smeštaj koji ste našli na internetu rezervišete preko nas, moći ćete da uštedite novac na nekoliko načina:
 

1. Preko nas ćete dobiti ne samo najbolje moguće uslove za rezervaciju smeštaja već i za načine uplate depozita
 

2. Za rezervaciju smeštaja preko nas nikome ne dajete podatke o karticama niti bilo ko može da vam skine novac sa njih u slučaju nedolaska u smeštaj
 

3. Ukoliko ste smeštaj našli na sajtu Booking, u dogovoru sa vlasnikom tog smeštaja potrudićemo se da za vas dobijemo najpovoljniju cenu
 

4. Neki od naših klijenata su uz nas preko 10 godina i zbog poverenja koje imaju često nam traže da preko nas rezervišu baš te smeštaje koje još uvek nismo stigli da unesemo u ponudu.


Koji god smeštaj da nađete preko interneta u svim delovima Grčke i Kipra, samo nam javite da želite da ga rezervišete preko nas, a naše kolege će odraditi sve ostalo.


Napomena: ovo se ne odnosi na smeštaj koji srpske i grčke turističke agencije (tj. platforme za rezervaciju) imaju u ponudi. Smeštaj koji ste našli preko njih preporuka je da ga preko njih i rezervišete.


Upozorenje: vodite računa na koji način rezervišete letovanje

Koliko god da vam se neki smeštaj u Grčkoj dopadne i ima primamljivu cenu, dogovore o uplati za rezervaciju nemojte nikada obavljati preko Facebook stranice, Facebook profila, Facebook grupe ili preko sajta sa oglasima.
 

Uvek proverite da li taj smeštaj, osim stranice ili profila na društvenim mrežama, ima i svoj zvanični website ili se nalazi u ponudi nekog portala koji može da garantuje da smeštaj postoji i ko će se zauzeti za vas i pomoći vam ukoliko dođe do nekog problema ili nesporazuma.
 

Danas se stranica i profil na društvenim mrežama mogu napraviti za nekoliko minuta i jednim klikom isto tako i ugasiti. Nikada se pouzdano ne može znati ko stoji iza Facebook profila jednog smeštaja u Grčkoj pa su tako društvene mreže postale mamac za sve vrste prevaranata.


Prevara je mnogo, a novac nećete moći povratiti.
 

Pročitajte OVDE šta se desilo porodicama koje su letovanje dogovorile sa posrednikom putem FB poruka.

Napiši komentar
110 Svetislav Vučović   29/10/2016
Potpuno korektan i tacan tekst. Imao sam priliku da ove godine avansiram putem WU-a letovanje u Sidi beach hotelu, Nea Flogita, i jednog momenta nije postojala sumnja da ce doci do nepredvidjene situacije. Sve pohvale g-nu Kostas Sidiropoulosu kao i svim malim hotelijerima koji , kao sto ste naveli, uglavnom sami obradjuju e-mailove , uplate, rezervacije , termine i slicno.
111 Vesna Čekić Ex Savković   29/10/2016
Mi već nekoliko godina letujemo u sopstvenoj režiji. Nikad nam se nije dogodila nikakva neprijatnost, novac šaljemo preko banke u kojoj imam devizni račun i vlasnici hotela nam posle nekoliko dana šalju potvrdu da je novac "legao" na njihov račun. U Grčkoj nas dočeka tačno ono što smo tražili putem mejla, određeni sprat, pogled na more ili na bazen i sl. i naravno već poznato grčko gostoprimstvo. Zato ne menjamo destinaciju, za nas je Grčka uvek na prvom mestu.
546 Jovic Snezana   12/02/2017
Evo jos jednog licnog iskustva koje ce mozda koristiti nekom ko planira da na ovaj nacin rezervise smestaj. Pre par godina letovali smo u Kala Neri na poluostrvu Pilion u apartmanima Megani, smestaj smo rezervisali upravo preko ovog sajta. Posto je potrebno uplatiti depozit to smo hteli da uradimo preko banke ili Westen Yuniona medjutim provizije su bile tolike da nam se vise isplatilo da smestaj uzmemo preko agencije. kada sam to u mejlu napisala vlasniku objekta odgovorio mi je da mu samo potvrdim da sigurno dolazimo a da mu ne uplacujem depozit. Nisam bila bas potpuno sigurna da ce nas smestaj cekati kad stignemo na odrediste, ali sam se prevarila, dobili smo apartman koji smo trazili i u knjizi u kojoj se vode evidencije bilo je jasno na nase ime rezervisan termin. Zaista sam odusevljena zbog ovakvog poteza vlasnika, nikada se ne bi dvoumila da smestaj opet ovako rezervisem, preporuka za sve nase turiste. Sto se tice mesta i ovog dela Grcke po meni jedan od najlepsih delova ove zemlje, jednostavno sam odusevljena Pilionom, nadam se da cu imati prilike da ga opet posetim.
547 Sonja Nikolic   12/02/2017
Prosle godine smo imali divan smestaj i divnu gazdaricu,koja je u roku od 2 dana odgovarala na mejlove. Prosle nedelje sam uplatila depozit i rezervisali app, vlasnik se takodje javljao nekad odmah istog dana a nekad kroz 2 dana. Uglavnom poslala sam preko 30 mejlova i na svaki sam dobila odgovor. Hvala www.grckainfo.com na ponudi, objasnjenju, dostupunosti.. svaka cast, o utiscima sa letovanja za jedno 5 meseci
548 Dragomir Savic   12/02/2017
Naravno,sve ste lepo napisali, evo vec 6 godina rezervisemo smestaj preko vaseg sajta i jos se nije desilo da neko od Grka ne postoji tj nejavi se, doduse malo su sporiji u odgovorima al nista strasno, veliki pozdrav za ozbiljne ljude sa grckainfo
549 Paulina Surlan   12/02/2017
Posle vise od deset godina putovanja preko agencija...sad sam rezervisala kontaktirajuci vlasnika...dosta mi je vise nametnutih datuma,smjena...losijih smjestaja i kao sigurnosti agencije...koja ustvari tamo kad dodjete....nikom nista ne pomaze...sad sami...i bice ok vjerujem....
550 Vladan Rosić   12/02/2017
Za svaku preporuku grckainfo.com, njihova preporuka smeštaja, sve moguće informacije o mestima, saobraćaju, plažama, trajektima...Ko govori engleski, ima bar osnovno poznavanje rada na kompjuteru(da bi mogao da pošalje mail vlasniku objekta) i ume u Poštama Srbije preko Western Uniona Transfer novca da pošalje depozit, može u roku od 24h da završi sve oko uplate i potvrde letovanja. Dobijate na mail overenu fakturu od vlasnika, koju možete da odštampate i to vam je isto kao da ste u nekoj od agencija uplatili letovanje, SAMO što ste uštedeli pare od provizija agencije (minimum 40 eura), njihovo ugrađivanje u transfer avionom/autobusom, njihovu ponudu uglavnom lošeg smeštaja, njihovu bahatu ponudu izleta i ekskurzija (koja je za 50% skoro uvek viša od grčkih agencija), njihovu "krađu" dana jer uplaćenih 10 dana u agenciji je uvek 9, itd... još jednom sve pohvale i preporuke za grckainfo.com
551 Marko Kostic   12/02/2017
Interesantno je da je komunikativnost vlasnika znatno izraženija PRE nego što uplatite avans, ja sam jednu gazdaricu na Lefkadi uspeo da kontaktiram tek 2 nedelje nakon uplate. Srećom na kraju ne samo da je sve ispalo kako treba, nego je i dalje jedna od najljubaznijih gazdarica kod kojih smo bili smešteni.
1467 Dragan Vukelić   08/03/2018
Pre 2 dana sam prihvatio ponudu za letovanje u jednom malom mestu na Jonskoj obali. Međutim, gazdarica ne želi uplatu depozita već da joj pošaljem detalje moje platne kartice, da bih sačuvao rezervaciju. Originalni mail je: "Dear Dragan good morning, Ok,we confirm your reservation as per above!! Is it better for you if you send me card details? i will not charge you !!! i need it just to protect the reservation!! You will pay in cash apon arrival." Da li neko ima ovakva iskustva sa rezervisanjem smeštaja?
1468 GrckaInfo.com   08/03/2018
Poštovani Dragane, ovo nije neuobičajeno za hotele i vile koje imaju POS terminal. Na taj način vlasnica smeštaja ne želi da vas dodatno opterećuje da plaćate depozit i proviziju banci, ali opet želi da bude sigurna da ćete se pojaviti u smeštaju po dogovoru i verovatno bi vam u slučaju nepojavljivanja skinula iznos za jedno noćenje - zavisno od toga koji su joj uslovi otkazivanja rezervacije. Ukoliko vam nije napisala uslove otkaza naš savet je da ne prihvatate i da uplatite ipak depozit.
2153 Milena Žaric   08/03/2019
Godinama idem preko grckainfo i bolji smeštaj nego što agencije nude plus cene niže. Jedino što nije na rate. Bezbedno je skroz. Hvala grckainfo što postoji
4132 Jorović   05/01/2022
Više godina nalazio smeštaj preko ovog sajta. Uvek ispoštovan. Veliki izbor apartmana. Cene kao kod vlasnika.
4684 Slavko Radoja   10/08/2022
Izvinite,hteo sam da vas pitam dali je jos rano za rezervaciju za 2023.
4938 Slavica Đuković   21/02/2023
Da li je moguće u maju pronaći povoljan smeštaj sa prevozom za jednu osobu? Prošle godine sam morala da platim kao za dve osobe put i smeštaj u Stavrosu. U obzir dolaze svi delovi Grčke gde je dug " plićak" a smeštaj uredan sa terasom na istočnoj strani, to jutarnje sunce mi mnogo znači zbog osetljivosti kože. Plaža može da bude i udaljena to mi nije od presudnog značaja. Ako ste u mogućnosti da mi pošaljete neke ponude na mejl ili neki ultra last minut imajte me u vidu, ako u vaš posao spada i to. Ako ne potražiću sama. Hvala. Slavica Đuković
4939 Aleksandra Rajkovic   21/02/2023
Koji su uslovi za objavljivanja na vasem sajtu. Vlasnici smo dva studia u Grckoj.
4940 GrckaInfo.com   21/02/2023
Poštovana Slavice, molimo Vas da za sva pitanja i želje u vezi sa smeštajem pišete kolegama na mail koji smo postavili iznad u tekstu. Oni su kompetentni za to.
4941 GrckaInfo.com   21/02/2023
Poštovana Aleksandra, najbolje je da nam pišete na mail, dobićete od kolega sve informacije o reklamiranju na našem sajtu.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu