Smeštaj na Sitoniji - Sve što treba da znate o cenama apartmana, vila, hotela
12/04/2023 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 0

Sitonija je jedna od najpopularnijih destinacija među srpskim turistima iz nekoliko razloga. Osim što je poznata po predivnim plažama i lepom tirkiznom i čistom moru, nalazi se u blizini Soluna i relativno je lako dostupna automobilom ili autobusom. Osim toga mnogi naši turisti koji letuju na Sitoniji smatraju da je ova destinacija pristupačna i savršena za porodice sa decom.


Sitonija nudi veliki izbor opcija za smeštaj, uključujući apartmane, vile, studija, kampove, kuće i hotele, koji odgovaraju različitim potrebama i budžetima.


Naši turisti najčešće odsedaju u apartmanima čije cene se kreću od 40 do 100 evra po noćenju. Apartmani na Sitoniji obično imaju zasebnu kuhinju i odvojene spavaće sobe. Zasebne vile koje mogu ugostiti veći broj ljudi su takođe popularna opcija, posebno kada je u pitanju grupa prijatelja ili porodice koje traže više prostora i privatnosti. Cene vila na Sitoniji se kreću od 100 do 400 evra za noć, u zavisnosti od veličine i lokacije vile.


Studiji su idealni za one koji žele jednostavan smeštaj, a prosečne cene se kreću od 30 do 60 evra po noćenju. Kampovi su odličan izbor za sve koji žele da borave u prirodi, a cene kampovanja se kreću od 10 do 30 evra po noći, zavisno od toga da li kamp nudi dodatne pogodnosti poput bazena ili sportskih terena.


Hotele na Sitoniji možete pronaći u svim cenovnim kategorijama, od jeftinih hotela sa tri zvezdice do luksuznih hotela sa pet zvezdica. Cene se kreću od 40 do 300 evra, u zavisnosti od kategorije hotela i njegove lokacije.



Neka od najpopularnijih mesta za smeštaj na Sitoniji su Neos Marmaras, Nikiti, Sarti i Toroni.
Neos Marmaras ima veliki izbor smeštaja, od jeftinih studija do veoma luksuznih vila.
Nikiti, koji je poznat po svojoj dugoj plaži, ima veliki broj apartmana i vila pored same plaže.
Sarti nudi nekoliko kampova i ostale vrste privatnog smeštaja, dok je Toroni idealan za turiste koji traže mirniji odmor u malom mestu.


Cene smeštaja na Sitoniji

Činjenica je da su cene smeštaja na Sitoniji poslednjih godina nešto više u odnosu na neke druge kontinentalne destinacije u Grčkoj. Ipak, cena smeštaja zavisi od vaših želja, potreba i budžeta, a variraju takođe u zavisnosti od sezone i potražnje. Cene smeštaja u julu i avgustu najčešće se povećavaju za 30-50% u odnosu na ostatak leta, predsezonu i postsezonu. Stoga, ako planirate putovanje u sezoni, treba da budete spremni da ćete platiti nešto više za smeštaj, bez obzira na lokaciju.


Kada birate smeštaj na Sitoniji, imajte u vidu da je važno da izaberete onaj u skladu sa svojim potrebama. Ako volite noćni život i mnogo ljudi, izaberite smeštaj u Neos Marmarasu ili Nikitiju, a ako tražite mirniji odmor, birajte manja mesta poput Toronija, Sikije ili Vurvuru.



Takođe je važno uzeti u obzir i udaljenost smeštaja od plaže. Većina smeštajnih objekata se nalazi na samoj obali ili u neposrednoj blizini plaže, ali postoje i oni koji su udaljeni od plaže i zahtevaju kraću ili dužu šetnju do mora.


Koji je najjeftiniji smeštaj na Sitoniji?

Najjeftiniji smeštaj na Sitoniji su obično kampovi koji nude osnovne usluge poput kamp mesta, tuševa i toaleta, ali uvek postoje i jeftiniji apartmani, studija ili sobe bez kuhinje (kojih u poslednje vreme ima sve manje, jer se vlasnici trude da ispoštuju potrebu turista za samostalnim spremanjem obroka tokom letovanja).


Cene smeštaja u kampovima na Sitoniji mogu se kretati u proseku od 10-20€ po noćenju, što je idealno za turiste kojima je budžet za letovanje ograničen.


Studija i manji apartmani na Sitoniji takođe mogu biti povoljni, posebno ako se nalaze van glavnih turističkih zona. Cene se obično kreću od 35 do 50€ po noćenju, kao i uvek u zavisnosti od sezone i lokacije. Opšte je poznato da su smeštajne jedinice koje se nalaze dalje od mora obično jeftinije u poređenju sa onima koji se nalaze u blizini plaža.


Koji je najskuplji smeštaj na Sitoniji?

Najskuplji smeštaj na Sitoniji su obično vile, apartmani i hoteli koji nude luksuz i visok nivo komfora i privatnosti.  Cene luksuznih vila na Sitoniji mogu se kretati od 350€ pa naviše po noćenju, dok cene veoma luksuznih apartmana i hotela mogu varirati od 300€ do preko 1.000€ po noćenju.



Ovo su svakako opcije za letovanje koje nisu pristupačne svima i većina turista Sitonije će se odlučiti za smeštaj u nekoj od mnogih drugih opcija koje su pristupačnije.


Saveti za izbor smeštaja na Sitoniji

Ako planirate letovanje na Sitoniji, evo nekoliko saveta.


• Razmislite o lokaciji - Sitonija se sastoji od tri dela, zapadnog, centralnog i istočnog, i svaki deo ima svoje karakteristike. U zavisnosti od vaših interesovanja, izaberite lokaciju koja vam najviše odgovara.


Pročitajte korisne informativne tekstove u našem vodiču za Sitoniju, a posebno sledeće:


• Plaže na Sitoniji sa prirodnim hladom
• Koje su najlepše plaže u okolini Sartija koje možete posetiti
• Kako da iznajmite čamac na Sitoniji i posetite ostrvo Diaporos


• Planirajte unapred - Sitonija je veoma popularna destinacija i u letnjoj sezoni uvek ima veliki broj turista. Najpovoljniji, najkvalitetniji i smeštaj u blizini lepih plaža, uvek se popuni najbrže. Zato ukoliko želite da rezervišete dobar smeštaj, bilo bi dobro da to uradite čim saznate termin vašeg godišnjeg odmora unapred, a najbolje 5-6 meseci pre putovanja.


• Birajte smeštaj prema vašim potrebama - Sitonija ima široku ponudu smeštaja, od hotela i apartmana do vila i kampova. Razmislite o tome kakav smeštaj vam najviše odgovara u odnosu na vaš budžet i potrebe.



Informišite se o najlepšim plažama - Pročitajte Kompletan vodič za posetu najboljim plažama Sitonije i proverite zašto treba da posetite plaže Lagomandra, Koviou, Lagonisi i Portokali.


• Proverite utiske iz letovališta - Pre nego što odlučite u kom mestu ćete letovati i rezervisati smeštaj, proverite iskustva, mišljenja i savete drugih turista sa tih destinacija. Iskustva iz velikog broja letovališta možete pogledati na našoj stranici Grcka iskustva i utisci sa letovanjaOva iskustva će vam pomoći da dobijete realnu sliku o letovalištu i plažama u blizini.


• Postavite pitanja o smeštaju - Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili nedoumica u vezi sa smeštajem, ne ustručavajte se da kontaktirate nas ili vlasnika smeštaja i zatražite dodatne informacije ili pojašnjenja.


Nadamo se da će vam ovi saveti biti korisni i da ćete uživati u vašem boravku na Sitoniji.


Ukoliko imate još pitanja na koja niste našli odgovor na našem sajtu, pozivamo Vas da se pridružite u našoj FB grupi Grčka Info sa preko 170.000 članova u kojoj svakodnevno pomažemo jedni drugima, razmenjujemo informacije i savete. 


Ako želite da vam pomognemo u izboru smeštaja na Sitoniji ili bilo gde u Grčkoj, pišite nam na mail.


Smeštaj na Sitoniji - apartmani, studija, vile, hoteli, kampovi


 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu