Leptokarija
21/03/2016 Tekst ažuriran 24/06/2023 Iskustva 7

Leptokarija je jedno od najprometnijih mesta na Olimpijskoj rivijeri, udaljena oko 95 km od Soluna i 25 km od Katerinija. Ima oko 4000 stalnh stanovnika i nalazi se ispod planine Olimp gde se susreću planinska i morska vazdušna struja.


U Leptokariji turisti mogu da pronađu sve potrebne sadržaje za odmor - hotele, restorane, kafiće, apoteke, barove i prodavnice, a našu preporuku za povoljan smeštaj u Leptokariji pogledajte ovde.

Na ovom području se nalaze neke arheološke iskopine i pećina gde se prema legendi rodio Orfej.

Plaža u Leptokariji je peščano-šljunkovita, sa ležaljkama i suncobranima od barova na plaži. Voda je plitka i zato je ovo mesto idealno za roditelje sa malom decom i za porodično letovanje. U pojedinim delovima plaže postoji kamenje u plićaku. Pojas Olimpijske Rivijere je neisprekidan te oni koji traže mir uvek mogu da pronađu mirno mesto na plaži.

Cene u Leptokariji nisu ništa veće u odnosu na ostala grčka letovališta, dosta namirnica je čak jeftinije nego u drugim delovima Grčke.

Za one koji vole igranje uz muziku celu noć, postoje dve diskoteke u mestu. Za one koji bi radije uživali u lokalnoj muzici, mogu da odaberu tradicionalniju grčku tavernu. Tu je i dosta vodenih sportova na raspolaganju, uključujući i skijanje na vodi i bicikl na vodi.


Ne propustite da pročitate iskustva naših turista sa letovanja u Leptokariji.

 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

 

Napiši komentar
94 Предраг Наста Настић   29/10/2016
био сам три године за редом. прелепо место . топло препоручујем . све горе наведено је тачно и истинито .
95 Slavoljub Vidosavljević   29/10/2016
JEDNOM SAM BIO I OPET SE VRAĆAM LEPTOKARIJI, ZBOG MORA , SUNCA, LJUDI I OLIMPA KAO I PITKE VODE.
1760 Jasmina   27/06/2018
Bili smo prošle godine i nije baš kao što je ovde opisano. I plaža i voda su prepuno kamenja. U vodi je jako teško hodati, skoro nemoguće. Talasi su bilo veliki i deci su pravili problem. Sreća pa smo otkrili obližnju plažu u Skotini koja je prelepa, peščana i popodne je cela u prirodnom hladu. Do tamo smo išli autom. I ove godine idemo ponovo zbog plaže u Skotini, hladnog vetra sa Olimpa, dvorišta vile gde nam se deca igraju i pod stalnim su nadzorom sa terase, odlične pijace utorkom i super cena u Lidlu.
1948 vasa   15/08/2018
uplatili Leptokariju 31.09 pise da ce svih 10dana biti 20stepeni i kisa
2107 Jovana Popovic   26/01/2019
Predivno mesto,bili dve godine. Topla preporuka Vila Danai
2320 Sonja Maric   25/06/2019
Bili Smo tamo 4 godine unazad, prelepo mesto,i domacini, tople preporuke,plaza je blizu, iza apartmana je suma tako da klima nije ni potrebna, uvek ima puno dece koja se igraju u prostranom dvoristu. I auto Vam je bezbedan i pokriveni nastresnicom.
2410 Milos Petrovic   04/07/2019
Zdravo,interesuje me smestaj za 6 osoba Za 6 nocenja. Ima li slobodan termin od 9 Jula?


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu