Smanjenje broja letova na aerodrom u Solunu
08/12/2016 Tekst ažuriran 06/10/2017 Iskustva 0


Poznata britanska turistička agencija Thomson je danas poslala email obaveštenja putnicima čije letovanje uključuje sletanje aviona na aerodrom Solun. U mailu je navedeno da putnici koji su uplatili letovanje od 10 ili 11 dana moraju da promene vreme aranžmana na 7 ili 14 dana, jer će se letovi ove agencije za Solun na leto 2017. vršiti isključivo jednom nedeljno i to ponedeljkom. Gostima koji prihvate da skrate boravak na 7 dana neće vratiti razlika u novcu "zbog poskupljenja" dok drugi moraju da izvrše doplatu za ostale dane.

Razlog za ovo su radovi na solunskoj aerodromskoj pisti koji treba da počnu u januaru i trajaće do novembra, usled čega će broj letova na ovom aerodromu biti drastično smanjen.

Istovremeno turistički sektor Grčke smatra da će izvođenje ovih radova u jeku sezone veoma negativno uticati na priliv turista i poziva vladu da ih odloži do novembra ili da ih smanji na 5 meseci. Oni procenjuju da ukoliko se radovi na pisti tokom leta ne spreče, posledica će biti gubitak u turističkoj industriji od čak 40%.

Mnoge avio kompanije kao što su Rianair, British Airways i Jet2 su već smanjile broj polazaka za Solun dok italijanski Neosair razmatra i potpuno ukidanje ove linije.

Da li će ova situacija eventualno uticati na promenu cena smeštaja u nekim od oblasti Solunske regije i Halkidikiju ili umanjiti broj gostiju, tek ostaje da vidimo.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu