Piso Krioneri: još jedna gradska plaža Parge
29/03/2017 Tekst ažuriran 10/11/2020 Iskustva 2


Plaža Piso Krioneri (u prevodu "Iza Krioneri") je još jedna gradska plaža Parge. Kao što i samo ime kaže, nalazi se odmah iza gradske plaže Krioneri i od nje je odvojena malim zelenim rtom. 

Manja je, mirnija i intimnija, ali dobro zaštićena iza brda poznatog kao Sveti Atanasije. 

Na plažu se silazi neupadljivim puteljkom pa se desi da mnogi promaše skretanje. Postoji beach bar i restoran Golfo beach taverna sa ležaljkama i suncobranima, a u blizini se nalaze marketi i ostale prodavnice. 

Piso Krioneri je plaža na kojoj su obično manje gužve nego na Krioneri plaži. Krupan kamen na njoj zna da bude nezgodan za hodanje, ali zato garantuje savršeno čisto i prozirno more smaragdno-zelene boje.

Odmah po ulasku nastupa dubina tako da Piso Krioneri plaža i nije pogodna za one koji imaju malu decu ili eventualno više vole kupanje u plićaku. 

Na brdu Sveti Atanasije iznad same plaže nalazi se i Atrium bar, mesto sa fantastičnim pogledom na Piso Krioneri. Cene pića i hrane nisu visoke, a atmosfera u hladovini drveća je veoma prijatna.

 

Napiši komentar
2460 filaberza   12/07/2019
Piso Krioneri je jako mala plaža u Pargi, prilično neprimetna i može očas biti popunjena gostima. Obična plaža kao i mnoge druge. Ima idealno mesto mali restorančić na bregu koji je zaista fantastičan za odmor i predah. Čisto more ili plaža recimo u avgustu to je mislena imenica za Grke. Samo malo prekriju prljavštinu i to je to.
3186 Sanja Radovanovic   21/05/2020
Meni je ova palza prelepa mala, cista,more cisto divno. Ja volim kamenite plaze i ona je meni super deci nije odgovarala zbog kamenja. Mi smo bili pocetkom avgusta i nije bila guzva na plazi.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu