Petani - jedna od 3 najlepše plaže Kefalonije
18/04/2017 Tekst ažuriran 13/11/2017 Iskustva 0


Petani plaža je jedna od onih za koje kažemo da imaju dušu, uvuku se pod kožu i prosto mame da im se ponovo vratite. Po mnogima neopravdano u senci čuvenog Mirtosa, iako po karakteristikama dosta slična, ova plaža je veoma lepa, sadržajna, prirodna i jednostavno pleni svojom lepotom. 

Petani plaža se nalazi oko 30 kilometara severozapadno od Argostolija na poluostrvu Paliki i 14 km od mesta Lixouri. Put koji vodi do nje ima više "lakat" krivina i potrebno je oprezno voziti, ali pogled sa visoke litice iznad kada joj se približite, bukvalno oduzima dah.

Organizovana je sa kantinom, tušem, ležaljkama i dve taverne na obali sa veoma ukusnom hranom, a postoji i dosta prostora za sopstvenu opremu. Pored plaže postoji i parking koji je besplatan, ali je zbog ograničenog broja mesta bolje doći ranije.

Dve ležaljke i suncobran možete iznajmiti po ceni od 6 EUR u sezoni ili 5 EUR u junu i septembru.

Polukružnog je oblika, na plaži ima i peska i sitnog i krupnog šljunka (preporuka je obuća za vodu), ali ono što je izdvaja je predivna boja i bistro toplo more. Svaki vaš ulazak u vodu ispratiće jata ribica koja vam daju fantastičan osećaj kao da plivate u akvarijumu. 

Ukoliko na Petani dođete ranije ujutru kada sunce još uvek ne obasjava celu uvalu, uživaćete u koloritu mora koji se preliva od svetlo zelene do tamno plave. Okolne stene doprinose predivnim bojama i istovremeno štite ovu malu uvalu od vetra i talasa. 

U levom i desnom kraju plaže postoje velike lepe stene u vodi - sjajne za ljubitelje ronjenja.


Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu