Nekoliko saveta pred sezonu letovanja
20/11/2016 Tekst ažuriran 05/02/2018 Iskustva 4

Ponude za letovanje 2018. su počele, a popusti za rane uplate polako pristižu sa više strana. Ali polako, nemojte žuriti... 

Da li ste razmislili kakvo letovanje želite i šta od njega očekujete? Informišite se, razmislite, ne donosite odluku ishitreno.

Jasno je da se ovde ne radi o životno važnoj odluci kao što je kupovina nekretnine na primer, međutim 10 dana idealnog letovanja mnogima ima mnogo veću vrednost od materijalne, jer je to jedino vreme kada su stoprocentno posvećeni svojim članovima porodice, kada uživaju sa njima, šetaju, kupaju se, lenčare sa njima... Svima nam je veoma važno da tih nekoliko dana u godini budimo opušteni, srećni i zadovoljni, umesto da budemo razočarani, jer recimo nismo znali da Pefkohori svojim većim delom ima usku plažu, a ne prostranu i široku kao što smo navikli i kao što se nama dopada.

Ne bi smelo više da se desi da bilo ko letuje u Pargi ili Neos Marmarasu, i kad se vrati sa letovanja da kaže "Strašno koliko je brdovito" ili "Tamo se letuje pod ručnom", jer je brdovitost prva i osnovna karakteristika koju neko treba da zna o ova dva mesta ako se već odlučio da letuje u njima.


Nekada se dogodi da turiste "zavede" suviše niska cena. Nemojte tražiti najjeftinije već tražite ono što smatrate da će zadovoljiti vaše prohteve. Nije važno proći jeftino, važnije je proći dobro. A ako prođete i jeftino i dobro, onda ste "uboli" dobitak.


Nemojte tražiti ni idealno, jer idealnog nema. Mnogima su parametri za idealan odmor kućica na samoj plaži, pesak, luksuzan apartman sa LCD televizorom i terasicom na kojoj bi ujutru pili kafu sa pogledom na more, spremačica koja ga svaki dan sređuje, idealna Wi-Fi veza bez prekida, šetalište na pešačkoj udaljenosti od kuće da uveče ne bi palili automobil, prodavnice u blizini takođe, a sve to po ceni do maksimum 40 € dnevno za četvoročlanu porodicu. 

Uz to obavezno je da mesto i gradska plaža budu prelepi, da postoje taverne i kafići koji nisu skupi, da postoje sadržaji za decu, ali da ne bude "vašarište", da se u blizini mesta nalazi bar još nekoliko predivnih plaža za obilazak, da u mestu nema gužve, da bude popularno, ali da u njemu letuje samo određen broj naših turista - jer nije dobro ni kada ih nema uopšte, a još gore je kada ih ima previše :)

Naći ovako nešto na žalost nije moguće i nemojte se zavaravati. Ali jeste moguće ukoliko se odreknete bar jednog ili dva zahteva sa ovog spiska. Napravite prioritete i vodite se onim što vam je najvažnije da biste se dobro proveli.


Kao i svake, i ove godine vam želimo da vam leto 2018. u Grčkoj bude najlepše do sada!

Napiši komentar
323 Teodora   22/11/2016
Ha ha ha, kako ste lepo opisali ovu kucicu pored plaze ko da ste mene slusali :) Jedino sto meni nije bitno ima li negde nasih ili nema. Veliki pozdrav
324 Aleksandra   22/11/2016
Samo da je more čisto peščana plaža i sunce i naravno da je Grčka. Jedino da je apartman čist. Ostalo je nebitno.
325 Jaca   23/11/2016
Ove godine smo ja i moja ćerka (ima 17 godina) bili u Olimpik Biču 10 dana, birale smo najjeftiniji smeštaj. Platile smo 250e za nas dve, u cenu uključen prevoz, smeštaj, klima i osiguranje, početkom jula. Bilo nam je prelepo, plaža velika,lepa,čista, mogao si da budeš u gužvi, a i da se osamimo da nema nikog okolo. Cene savršene, u marketu ili kafićima, hrana ukusna i sveža. Smeštaj čist, komforan sa kompletnom kuhinjom, uvek je imala vruća voda za tuširanje, gazda vile je uvek tu ako nešto zatreba, kao i vodič agencije. Bile smo oduševljene svime u tom malom lepom gradu, tako da se nadam da ćemo i sledeće godine ići tamo.
1610 Nevena   12/05/2018
Meni je svaki odmor u Grckoj idealan , to cekam cele godine i ne moze nista da mi unisti raspolozenje ...


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu