Nea Vrasna i Paralia Vrasna
17/03/2016 Tekst ažuriran 12/05/2020 Iskustva 6

Nea Vrasna

Letovalište Nea Vrasna je udaljeno pola kilometra od mesta Asprovalta i ova dva mesta su skoro spojena. Nalazi se 70 km od Soluna, 84 km od Kavale, u zalivu Strimonikos, u regiji Svetog Đorđa, i ima oko 2.000 stalnih stanovnika.

U Nea Vrasni postoji mnoštvo porodičnih hotela, pekara i prodavnica. Restorani se nalaze oko prelepog popločanog šetališta, a tu je i mali park i igralište za decu. Mesto je mirno i savršeno za odmor sa decom.

Našu preporuku za povoljne apartmane, studija i vile u Vrasni pogledajte ovde.


Plaža Nea Vrasna

Plaža u Nea Vrasni je široka i teško je reći gde je granica između plaže u Asprovalti i  plaže u Paraliji Vrasni. Plaža je peščana, ali oko obale i na morskom dnu je mali, glatki šljunak. Duga je oko 7 km (zajedno sa plažom Paralia Vrasna) i ima toplo i čisto more. Godinama unazad je nagrađivana “Plavom zastavom” za uređenost, čistoću i kvalitet vode.

Voda je duboka čak u prvih nekoliko metara, tako da malu decu treba nadgledati. Tu su i suncobrani i ležaljke od barova na plaži.

Plaža je dovoljno široka da možete da stavite svoj suncobran bez ometanja komšija, a na njoj možete naći i mreže za odbojku, tuševe i kabine za presvlačenje.


Paralia Vrasna ili Vrasna beach

Paralia Vrasna je letovalište koje se nalazi između Nea Vrasne i Stavrosa.

Mnogi veruju da su Nea Vrasna i Paralia Vrasna jedno isto mesto, ali u pitanju su dva različita mesta koja se nalaze u neposrednoj blizini jedno do drugog. Paralia Vrasna se nalazi između Nea Vrasne i Stavrosa.

Ukoliko dolazite autoputem, na njegovom izlazu treba da skrenete levo za Asprovaltu i Nea Vrasnu, a pravo da produžite za Paralia Vrasnu i Stavros.


Plaža Paralia Vrasna

Vrasna Beach je udaljena od Stavrosa oko 6 kilometara, a od Asprovalte oko 4 kilometra. I ova plaža je godinama unazad nosilac “Plave zastavice” za uređenost, čistoću i kvalitet vode.

U Paralia Vrasni postoje supermarketi, restorani i pekare, a mali trg se nalazi odmah uz plažu. Plaža u ovom mestu je peščana i veoma široka, sa kristalno čistim morem.

Velike šume, maslinjaci, bogata flora, palme, oleandri, cveće, veoma fin pesak, skrivene plaže i kristalno čisto more karakterišu mesto Paralia Vrasna. 

I ovo mesto mnogi preporučuju za letovanje porodica sa decom.

Napiši komentar
90 Slavisa Danic   29/10/2016
Letovao sam pre 2 godine ovde i mogu reci da nije dobro za porodice sa malom decom. Voda je odmah na pocetku duboka cak i preko 2 metra. a mala deca to ne znaju. Sto se tice restorana i kafica to je ok, i cisto je. uredno.
91 Aleksandar Mitic   29/10/2016
Ja sam bio sa porodicom u vrasna paraliji vila odiseya, bilo je prelepo i delfini su bili jedan dan. bilo je talasa ali je moglo da se kupa. voda je bila nekih 50 m jednaka dubina, za decu je ekstra! preporucio bi svima koji hoce da se odmore sa porodicom!
92 Jelena Jankovic   29/10/2016
Upravo sam stigla i mogu reci sve naj naj!!! Ovo mi je peta godina uzastopno od kako letujem u tom mestu i strasno sam prezadovoljna. Cene su skoro priblizne nasim, a neke stvari su cak i jeftinije od nasih (meso, voce, povrce), jedino su mlecni proizvodi za nekih 30-40% skuplji od nasih. plaza je predivna siroka dugacka i spaja se sa Asprovaltom koja je udaljena od Nea vrasne manje od 1 km. Jedina primedba je to sto vreme ume da bude jako promenjljivo, ali posle kise se vrlo brzo razvedri kao da je nije ni bilo, sto i nije zacudjujuce u prvoj polovini juna.
93 Lila Drobac-Krstić   29/10/2016
Bila sam letos u Vrasna Paralii i već uplatila za 2016. :-) Zbog osetljive kože, rano sam ustajala, čekala izlazak sunca, uživala u tišini, šetala uz samu vodu, kupala se do 10-11h i posle odlazila u apartman, sa predivnim pogledom na more. Ostatak dana sam provodila na terasi i uživala. Predveče smo u grupi išli do Stavrosa, Nea Vrasne, Asprovalte ili Lidla, Prodavnice Tasos i Olivera (iz Knjaževca - gde je voda najjeftinija, a i drugi artilkli), pekara-poslastičarnica, restoran Hristos... sve ju tu "na dohvat ruke"! Ko želi mir, tišinu i odmor, ovo je pravo mesto!!! P. S. Ja idem krajem maja/početkom juna i nisam imala alergiju na sunčeve zrake! Nadam se da će mi tako lepo biti i 2016! :-)
985 Goran Velinovski   23/05/2017
Do u have available rooms on 25july-30 July please for 4 adults and 4 children age 5and 7 and 7 and 12 please many thanks
2150 Бојан Богдановић   03/03/2019
У Врасна паралију смо породично били 8 пута и ове године идемо опет. Повремено проненимо али се опет вратимо. Јер збир плусева и минусева увек превагне за летовањем овде. Смештај је свуда ок, море преподне мирно и чисто а поподне понекад зна да се промени и буду таласи и трава. Медуза никад нема. Плажа је комбинација песка и ситних каменчића, широка и дуга. Има доста слободних плажа! Маркети " Оливера" и "Тасос" су одлично снабдевени и са добрим ценама. Лидл, Масутис, и дисконт маркт су врло близу. Аутопут до Аспровалте и пар километара до Врасне су у супер стању. Однос цена квалитет је овде најбољи. Грци су врло љубазни!


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu