Nea Flogita... by Sasabr
04/03/2016 Tekst ažuriran 10/12/2016 Iskustva 2

Evo i ja da ispricam moj dozivljaj u Nea Flogiti. Samo da napomenem da sam prvi put presao granicu i da nikada nisam bio ni na jednom moru sem crnogorskom.
 

Pocetkom maja sam se preko mail-a dogovorio sa vlasnikom Sidi Beach hotela, g. Kostasom, za dve sobe, za petoclanu i cetvoroclanu porodicu. Izbegavao sam agencije zbog monstruoznih troskova a nisam bas bio hrabar i spreman da se upustim na "nevidjeno".

Po dogovoru dosli smo 10.08 i gazda nas je sacekao u dvoristu. Problem koji moze da se javi je njegovo neznanje srpskog, a ako se iole malo zna engleski moze se sporazumeti. Usli smo u rezervisane sobe koje su jako prijatne, ciste, ja sam dobio sobu koja ima dve terase, jedna gleda na ulicu a jedna u dvoriste. 

Kreveti zategnuti, cisto, mirise. Jedina zamerka je da nema peskira niti bilo cega u kupatilu i kuhinji. Znaci toalet papir, sapun, sampon, sredstvo za pranje sudova, sundjer, krpe... i jako malo posudja. Za 4-voroclanu porodicu ima 2 duboka tanjira, tri plitka, jedna mala dzezva za kafu, 2 solje, tri case, dve velike kasike, tri viljuske, jedna kasicica i jedan tiganj i jedna serpa. Za one koji zele da spremaju obroke u sobi suvise malo.

U apartmanu ima klima uredjaj koji se ne doplacuje posebno, ali je limitiran na 24`C ili vise, ne moze se podesiti na manju temperaturu! Ima i mali TV, ali samo grcki kanali i to jako losi tako da nisam ni koristio, a deca su par puta pokusali da gledaju crtace i odustali.

Ko je rekao da je parking dobar bio je u pravu, auto je smesten ispod drveta i nije video sunce, ali sam zato u Srbiju doneo dosta "pticjih pozdrava", sto naravno samo kazem, bez namere da kritikujem.

Ozbiljna zamerka je BUKA, grci voze motore oko ponoci i glavna zanimacija je da ih isturiraju do daske, a ko spava.... Ja sam jedno vece skocio sa kreveta od straha sta se desava, jer je manijak prosao kao da vozi tenk koji puca, a ne motor.

Od apartmana do plaze ima 320 koraka... mislim smesno, dva minuta opustenog hoda. Plaza je jako lepa, mada je bila neverovatna guzva !!! I to najvise grka.
More je pre podne bilo bozanstveno, ali po podne je bilo malo talasa tako da nije bilo kristalno cisto. Naravno nikakva zamerka, nismo nista propustili.

Sto se sopinga na plazi tice ima dosta gluposti, ali ni pod razno ne kupovati na trazenu cenu. Cenkanje do besvesti.

U lokalnim prodavnicama su sve cene vece za 20 i vise % tako da se kupuje za ne daj boze. Treba otici u LIDL koji je nekih 10 km u Nea Moudaniji. Pored je i Sprider gde sam video stravicno dobe stvari po ceni naseg buvljaka. Majko mila kako nas trgovci peljese u Srbiji...

U Lidlu su cene prihvatljive i dosta stvari je jeftinije nego u Srbiji i do 50%. Treba samo posvetiti vreme na pregledanje.
Osim navedenog ima jos lepih stvari i prijatnih trenutaka koji su me opredelili da i narednih godina opet letujem u Grckoj.

Jedna kritika Kostasu je da je pravio rodjendan, organizovao Suvlaki parti i pozvao nas, a onda se napio i zaboravio da smo tu.

Kritika je i za Srpsku pogranicnu policiju. Prvo najvise guzve ima na nasem granicnom prelazu, jer policajka jednom rukom okrece pasose, a drugom drzi mobilni i PRICAAAAAAAAAA... da smo morali da se vratimo nekih 200 metara da bi vratili visak pasos nekog Rumuna koji nam je dala uz nase pasose ?! Sve ostale smo prosli za manje od 10 minuta.
Put je lak za voznju i samo treba postovati pravila...

Sve u svemu opsta ocena (1-10) 8+. 
Za sledecu godinu se spremamo da malo drugacije organizujemo i provedemo odmor. Ako bude bar kao ovaj bicu jako zadovoljan.


Sasabr

Napiši komentar
2073 Marina ciric   02/12/2018
Dobara dan, da li je istina da ima trave u Nea Flogiti?
3754 Zoka   07/06/2021
Sta preporucujete za septembar Nea Flogitu ili Jerisos 1f60a


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu