Fteri plaža - Kefalonija
05/10/2017 Tekst ažuriran 25/06/2023 Iskustva 1


Fteri je predivna divlja plaža na Kefaloniji nedaleko od mesta Zola do koje se najlakše može stići morskim putem, dok je oni najuporniji mogu posetiti i peške. Tirkizno more, neverovatno lep pejsaž, obala sa beličastim kamenčićima, raj u malom.
 

Ukoliko sami želite da gliserom posetite Fteri plažu cena najma je oko 65 evra na dnevnom nivou, manje-više, zavisno od sezone. Ukoliko ipak želite da vas neko drugi odveze do nje, čamci za ovu plažu kreću iz male luke u mestu Agia Kyriaki, cena po osobi za povratnu kartu iznosi 15 EUR.



 

Fteri plaža je potpuno divlja i prirodna, bez ležaljki i suncobrana i ostalih turističkih sadržaja na njoj. Tačnu lokaciju na mapi pogledajte ovde.


Kako stići peške do plaže Fteri

Stići peške do ove plaže nije baš jednostavno, jer iako postoje "markeri" možete lako promašiti put. Put je vrlo kamenit, sa dosta sitnog rastinja i trnja i poželjno je da imate pantalone i čvršću obuću na sebi. 


Naš turista koji je letos posetio plažu Fteri napisao nam je:


"Nije bilo baš jednostavno... čak smo se u početku izgubili pa smo se vraćali nazad, i put do plaže se odužio na skoro sat i po vremena. Put do plaže je generalno obeležen, ali ima mesta gde nema markacije i po 50 metara i tu može nastati problem. Bitno je zapamtiti makar otprilike kuda ste išli, jer je najgore obeležen sam prilaz plaži. To nije problem kada dolazite, jer imate neki orijentir gde se plaža nalazi, ali kada se vraćate može biti nezgodno.


Mi smo to rešili tako što kada ne znamo gde je markacija da odemo nekoliko desetina metara u jednu stranu pa se vratimo ako je ne nađemo i tako nekoliko puta. Povratak je bio bolji i vratili smo se za sat vremena, možda koji minut kraće."
 

Na snimku možete pogledati kako doći peške do plaže Fteri, gde u tom slučaju treba da parkirate automobil i kako izgleda sama plaža.


 

Pridružite nam se i pratite važne i korisne info iz Grčke!

Grčka Info na Instagramu - uživajte u lepotama Grčke

Facebook grupa "Grčka Info" - pitajte druge turiste i diskutujte o Grčkoj

Viber grupa "Grčka Info" - budite informisani

Viber grupa "Grčka Info smeštaj" - pratite najbolje ponude smeštaja

Napiši komentar
1376 Anđelko Radlović   26/01/2018
Kada se dođe kolima do drveta koje je orijentir, ide se preko ograde, pa čistina, pa se ulazi u deo sa žbunjem. Tu je ključ daljeg puta. Ne ide se pravo, već se silazi levo u korito isušene reke, tj preko korita, pa se udesno nastavlja levom stranom korita sve do plaže. Pratiti crvene tačke na kamenju, a ako ih nema, dobri ljudi su naslagali kamenje jedno na drugo kao orijentir. Pozdrav.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu