Aqualand i Hidropolis: Akva parkovi na ostrvu Krf
20/04/2019 Tekst ažuriran 10/11/2020 Iskustva 0

Aqualand vodeni park

Aqualand se nalazi u samom centru Krfa i smešten je na glavnom putu tako da je lako dostupan iz svih delova ostrva.

Park je građen dve godine, a vodene atrakcije osmišljene su od strane poznatih građevinskih kompanija koje su osmislile i projekte za Universal Studios i Dizni parkove. Kao rezultat toga, nastao je avanturistički park na 75.000 m2 površine, okružen zelenilom i bogat raznovrsnim zabavnim sadržajima na vodi. 

Aqualand je otvoren od maja pa sve do početka oktobra, u periodu od 10h do 18h. Cena celodnevne ulaznice je 30 € za odrasle, 21 € za decu od 5 do 12 godina, a besplatan je ulaz za mlađe od 5 godina. Takođe postoji i poludnevna ulaznica, od 15h do 18h, i u tom slučaju je cena za odrasle 22 €, a za decu 16 €. 

Grupe iznad 8 ljudi imaju popust od 10%. Uz ovu cenu su besplatne ležaljke, suncobrani, korišćenje svlačionica i tuševa, kao i parking sa više od 600 parking mesta.

Zbog mogućnosti promene u cenama savetujemo da pre posete cene ulaznica za akvapark proverite na njihovom zvaničnom sajtu OVDE.

Ovaj akva park na Krfu se može podeliti na tri područja: dečje, porodično i za ljubitelje ekstremnijih aktivnosti. “Dečji deo” obuhvata ogromne plitke bazene koji su dubine do 40 cm, Fantasy ostrvo sa malim toboganima i piratski brod. “Porodični deo” obuhvata bazen sa đakuzijem, “lenju reku”, bazen sa talasima, kajak, rafting i još nekoliko velikih tobogana. “Ekstremni deo” isprobajte ako ste ljubitelji adrenalina, pošto vas ovde čekaju kamikaze, kao i ogromni tobogani kroz koje se spuštate sa izuzetno velike visine.

Fotografije: AQUALAND Corfu Theme Waterpark

Hidropolis akva park

Hidropolis se nalazi na severnoj obali Krfa, u blizini mesta Acharavi, 40 km od glavnog grada. Do njega možete doći lokalnim autobusom koji saobraća na relaciji Kasiopi – Sidari. Ovaj park nije toliko veliki kao prethodni, ali ima sasvim dobar izbor bazena. 

Prostire se na imanju sa uređenim vrtovima i ima 6 velikih i 4 mini tobogana, a osim toga nudi sadržaje sportskog i zabavnog karaktera. Dostupni su različiti sportovi na vodi, kao i odbojka na pesku. Možete koristiti teretanu na otvorenom ili igrati bilijar. Postoji čak i mali zoološki vrt sa patkama, guskama, nojevima, paunovima i zečevima.

Cena ulaznice u akva park je bila 12 € za odrasle, a 10 € za decu. Ponedeljkom i četvrtkom su dostupne “all inclusive” ulaznice i tada je po ceni od 24 € za odrasle i 20 € za decu uključeno piće tokom celog dana, kao i hrana od 13h do 16h. Ipak, od sezone 2018 park nije otvoren za sve posetioce, već samo za goste hotela Gelina Village, a tako će verovatno biti i ove godine.

Napiši komentar

Najčitaniji tekstovi na našem sajtu