All inclusive letovanje u Grčkoj
23/11/2016 Tekst ažuriran 07/03/2023 Iskustva 6

Koncept “All inclusive” letovanja u Grčkoj, kao i u zemljama poput Turske i Egipta, podrazumeva neograničenu konzumaciju hrane i pića u hotelu tokom dana, a u cenu su često uključene i aktivnosti poput bilijara, stonog tenisa, fudbala, animacije i nemotorizovane zabave na plaži. 


Uprkos tome što je usluga po sistemu “sve uključeno” najskuplja, to je najčešće najisplativiji način na koji može da letuje porodica s decom. Međutim ona nije ista u hotelu sa tri ili pet zvezdica i ne pružaju svi hoteli isti kvalitet usluge.


U hotelima sa pet zvezdica piće se gostima najčešće služi iz konzervi i flašica, a u drugima se sokovi i voda toče iz automata. Takođe, različiti su kvalitet i izbor hrane. Najpouzdaniji način da saznate kakva je usluga u nekom hotelu jeste cena. U hotelu sa manjim brojem zvezdica ne treba očekivati bogat švedski sto i veliki izbor pića.


Uvek se prethodno raspitajte šta tačno usluga uključuje, a šta ne. U nekim hotelima dodatno se plaćaju uvozna flaširana pića, espresso kafa, ceđeni sokovi, sladoled.


Kako stručnjaci tvrde, hoteli sa “All inclusive” ponudom su popularni kod porodica s ograničenim budžetom, koje ne žele da imaju dodatne troškove za hranu, piće i zabavu. Istovremeno, oni nisu dobra opcija za lokalne trgovce i vlasnike restorana, jer zadržavaju turiste iza ograda hotela.


Ne samo Grčka, već i mnoge druge zemlje koje su turistički posećene imaju problem sa All inclusive programom, jer lokalna privreda stagnira ili propada, a novac se sliva u samo "jedan džep".


Iako ovakav vid turizma Grčkoj godišnje donosi oko dve milijarde evra, vlada smatra da takav turizam otuđuje turiste od lokalne ekonomije. S obzirom na veliku ekspanziju ovih hotela u poslednjih nekoliko godina, u Grčkoj se diskutovalo o primeni većeg poreza na hotele sa All inclusive uslugom da bi se prevashodno pomoglo lokalnom stanovništvu.

 

Napiši komentar
362 Blagica Ingilizovska   13/12/2016
Corfu chandris hotel, Dasia Chandris hotel. Oba su u Dasia, Krf.
363 Snezana   13/12/2016
Utisci posetilaca bi bili jako korisni, previse uopsten tekst...svi znamo da je skuplje bolje...
364 Marina   13/12/2016
Interesuje me cena hotela Akrathos Beach hotel u periodu od 7.7.-14.7.dve odrasle osobe i dvoje dece (12.i 14.god).
365 GrckaInfo.com   13/12/2016
Marina, njihov sajt je www.akrathos-hotel.gr. Kontaktirajte ih direktno i raspitajte se za cene.
370 Milica   19/12/2016
Nedostaje hotel Potidea Palace - Nea Potidea, 4* nudi uslugu ultra all inclusive, odličan odnos cena kvalitet. Renoviran je hotel prošle godine, valjda ce ove renovirati i sobe. Spolja je sve renovirano i izgleda zaista odlično.
1054 Nena   03/07/2017
Milice kolika je cena u tom hotelu glupo bi bilo da je kvalitet ne prati....


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu