5 najlepših mesta u Grčkoj
20/01/2017 Tekst ažuriran 10/11/2020 Iskustva 7

Prema izboru posetilaca našeg sajta i naše Facebook stranice, pet najlepših mesta u Grčkoj su: Parga, Grad Krf (Kerkira), Nafplio, Solun i grad Skiatos.

Nakon ovih mesta koja su dobila najveći broj glasova slede Retimno na Kritu i glavni grad Grčke - Atina. Naši posetioci takođe veoma lepim smatraju i grad Rodos, Sivotu, Stavros, Meteore i Leptokariju.

Parga

Parga u ovakvim vrstima glasanja vrlo često zauzima prvo mesto pa u to nismo sumnjali ni ovog puta. Trenutno jedno od najposećenijih mesta na Jonskom moru zaslužno pobeđuje, jer ima posebnu lepotu mediteranskih gradova sa uskim i strmim uličicama koje se pružaju između raznobojnih kućica sa čijih se terasa i prozora šareni najrazličitije cveće.

Grad Krf (Kerkira)

Uske popločane ulice, mali trgovi, skrivena dvorišta i visoki balkoni, deo su harizme ovog predivnog glavnog grada istoimenog ostrva. Lepota i šarm grada podsećaju na Napulj, a čine ga nekoliko elegantnih građevina, vizantijske crkve, veličanstvene palate i trgovi prekriveni cvećem.

Nafplio

Gradić kao iz bajke, sa dva mletačka zamka, arhitektonska mešavina epoha kroz koje je prolazio, kao da je spojio najbolje što ovu zemlju čini jednom od najprivlačnijih destinacija na svetu. Danas se Nafplio, nekadašnji glavni grad Grčke, smatra jednim od najlepših letovališta na Peloponezu.

Solun

Solun je pun manjih trgova sa načičkanim tavernicama oko njih, uskih uličica i širokih bulevara sa drvoredima, crkvi, trvrđava na vrhu grada, parkova, muzeja, spomenika, kafića, restorana, butika, cvečara, pekara, poslastičarnica... Ljudi u njemu deluju rasterećeno i vrlo vedro iako ih u ovoj sadašnjoj ekonomskoj situaciji muči 100 muka.

Grad Skiatos

Skiatos grad čine blještave bele kućice sa crvenim kamenim krovovima, balkoni ukrašeni cvećem, popločana dvorišta, mramorni trgovi i uske uličice stvaraju beskonačan lavirint prodavnica, barova i kafića. Između dva pristanišna zaliva nalazi se, borovima prekriveno, poluostrvo Bourtzi, gde nalazimo ostatke starog grada izgrađenog u periodu mletačke vladavine.

Napiši komentar
543 Bojkan Novakovic   11/02/2017
Jerisos je najlepse mesto u kontinentalnom delu Grcke, pricajte malo o njemu!
544 Boban Andjelkovic   11/02/2017
Nafplio je leti lep a tokom mrtve sezone mracan grad... Ostrvo Chios je mali raj, obidjite ga ako ste u mogucnosti... Umesto Nafplia, ja ako pricamo o peloponezu glasam za Argos
1673 Slavica Grbic   03/06/2018
Trenutno sam na Lefkadi, prelepo ostrvo ili sada poluostrvo. Ima najlepse plaze na zapadu...posetila Porto katciki, Egremi....Krstarili brodom do Kefalonije, odusevljena. Videli Onazisova ostrva.... Ko moze neka dodje da letuje ovde ...mnogo je toplije Jonsko more, bar ove godine
2699 011   28/09/2019
Parga je fantasticna. Prvi put sam bio ove godine.Ne i poslednji.
2915 Sladja   29/11/2019
Posetiti i Orange beach Sitonija.Prelepo je
3051 Natasa Simovic   20/02/2020
Jonsko more,Sivota,raj na zemlji1f60e1f60e1f60e
3219 mikica kitić   29/05/2020
Ko je za ovo glasao taj nije bio na Kritu ( Chania i Rethimno ) , Santoriniju ( Phira i Oia) ,Mikonosu, Parosu, Atini, Milosu ,Kosu, Rodosu ... Grad Skiatos je smešno mesto u odnosu na sve navedeno iznad.


Najčitaniji tekstovi na našem sajtu