Uslovi i odredbe


Uslovi i odredbe

 

1. Website GrckaInfo.com nudi onlajn platformu na kojoj uz pisanu saglasnost vlasnika smeštaja prezentuje smeštajne jedinice u Grčkoj (hotele, vile, apartmane, studija, sobe...), gde posetioci mogu dogovoriti rezervaciju smeštajnih jedinica u direktnom ili posrednom kontaktu sa vlasnikom smeštaja.
 

2. Informacije o smeštajnim jedinicama koje websajt GrckaInfo.com pruža, baziraju se na informacijama koje dobija od strane vlasnika smeštaja, uz obaveznu potvrdu i saglasnost istih. Iako ulažemo znatan napor, ne možemo potvrditi niti garantovati da su sve navedene informacije potpuno tačne, kompletne i istinite, niti možemo biti odgovorni za bilo kakve greške, netačne ili neistinite informacije koje dovode u zabludu, ili, pak, nedostatak informacija.

Svaki pojedinačni vlasnik smeštaja je odgovoran za tačnost, potpunost i istinitost (opisnih) informacija (uključujući cene) prikazanih na websajtu GrckaInfo.com.
 

3. Rezervacijom smeštajne jedinice koju ste pronašli na GrckaInfo.com sajtu, ulazite u direktni (zakonski obavezujući) ugovorni odnos sa vlasnikom kod koga rezervišete smeštaj. Website GrckaInfo.com funkcioniše isključivo kao posrednik između vas i vlasnika smeštaja, i nije zakonski odgovoran za bilo koji mogući nesporazum ili nepružanje usluge.
 

4. Website GrckaInfo.com nije organizator putovanja niti posrednik u prodaji turističkog putovanja, odnosno ne obavlja delatnost turističkih agencija u smislu organizovanja, ponude, prodaje i realizovanja turističkih putovanja, izleta i pružanje drugih usluga uobičajenih u turističkom prometu.
 

5. Prema Zakonu o turizmu u Grčkoj (Član 3) gost ima pravo i obavezan je da koristi zakup smeštajne jedinice do dogovorenog datuma. Ukoliko je gost iz nekog razloga primoran ili želi da napusti smeštaj ranije od dogovorenog (rezervisanog), dužan je da plati naknadu vlasniku smeštaja koja iznosi 50% od cene za preostale neiskorišćene dane.

Međutim ukoliko je gost obavestio o otkazu vlasnika smeštaja najmanje 21 dan unapred, u tom slučaju će biti oslobođen naknade, a vlasnik smeštaja će biti u obavezi da odmah izvrši povraćaj avansa.

Navedeno se ne odnosi na rezervacije pri kojima je naglašeno da je depozit nepovratan ili da je povratan tokom ranijeg otkaza. Za svaki smeštaj može važiti drugačiji uslov otkazivanja pa je preporuka da pogledate uslove na prezentaciji smeštaja.
 

6. Prema Zakonu o turizmu u Grčkoj (Član 24) gost se mora ophoditi pristojno prema osoblju smeštaja. Ukoliko ima primedbu na osoblje, žalbu može podneti vlasniku ili menadžeru koji je dužan da mu uzađe u susret u onoj meri u kojoj je to moguće i zakonito.

U slučaju da gost krši odredbe zakona, sistematski pravi buku, uznemirava ostale goste i uglavnom se ponaša neprimereno prema njima i prema osoblju, može se smatrati nepoželjnim i vlasnik ili menadžer smeštaja ima pravo da u roku od 24 sata zatraži od gosta da napusti smeštaj.
 

7. Cene na GrckaInfo.com websajtu su zvanične cene vlasnika smeštaja u Grčkoj, bez ikakvih skrivenih troškova. Usluga websajta za korisnike je potpuno besplatna. Prema usmenim i pisanim ugovorima, vlasnici smeštaja (prema ranije utvrđenim uslovima) plaćaju uslugu reklamiranja websajtu GrckaInfo.com na svim kanalima gde website GrckaInfo.com plaća uslugu reklamiranja: to su Google, Facebook, Instagram, Viber.
 

8. Gost koji nije pre dolaska u smeštaj izvršio celokupnu uplatu, dužan je da izvrši preostalu uplatu vlasniku na licu mesta tek kada se uveri da smeštaj odgovara onome što je vlasnik prikazao na slikama i napisao u opisu, i da je gost dobio smeštaj koji je rezervisao.
 

9. Korišćenje i boravak u smeštajnoj jedinici dozvoljen je isključivo osobama koje su navedene na vaučeru. U suprotnom vlasnik smeštaja zadržava pravo da odbije ili dodatno naplati smeštaj za osobu koja nije prijavljena tokom rezervacije.
 

10. Ponekad se dogodi da vlasnik smeštaja izvrši duplu rezervaciju. Takve situacije nisu namerne i mogu se desiti svima.

Ukoliko vlasnik nije sačuvao smeštaj za vas i pored uplaćenog depozita za rezervaciju, u obavezi je da vam obezbedi adekvatnu zamenu. Ukoliko nema mogućnost ili odbije da to uradi, pozovite nas. Sa molbom za toleranciju i strpljenje sa vaše strane daćemo sve od sebe da vaš problem rešimo po hitnom postupku.
 

11. Žalba na potencijalni problem u smeštaju koji ste rezervisali putem našeg websajta

Ukoliko dođe do situacije da vas u kompleksu nije dočekao smeštaj koji ste rezervisali: različit apartman od dogovorenog, nedostatak kuhinje, pribora ili bilo kog drugog sadržaja u kompleksu, manji broj kreveta od dogovorenih, pogled na brdo umesto pogleda na more, nedostatak tople vode, loše očišćen smeštaj...

Čim primetite navedene nedostatke obratite se prevashodno i isključivo vlasniku smeštaja tj. osobi koja vas je dočekala (menadžer, rođak, suprug/a vlasnika). U većini slučajeva i ukoliko je otklanjanje nedostataka u njihovoj moći, vlasnici izlaze u susret svojim gostima veoma brzo i trude se da ih otklone odmah.

Ukoliko ipak dođe do suprotnog i vlasnik nema mogućnost ili odbije da ukloni ove nedostatke možete se obratiti nama putem mejla booking@grckainfo.com ili putem Viber-a na broj +30 698 6107901. Naše kolege koje rade na smeštaju će pomoći da se nesporazum sa vlasnikom reši u što bržem roku.

Napomena: broj se može koristiti isključivo u hitnim situacijama.
 

12. Vlasnici nisu odgovorni za loš internet signal u smeštaju. Preporuka je da nabavite posebnu karticu za internet. Takođe nisu odgovorni za nedostatak vode, jer je snabdevanje vodom u nadležnosti opštine, a ne vlasnika smeštaja.
 

13. Prema Zakonu o turizmu u Grčkoj (Član 26), u slučaju kršenja ovog zakona, i vlasnik smeštaja pa i gost, ukoliko je potrebno, mogu se obratiti turističkoj policiji ili u njihovom odsustvu, drugim policijskim organima koji su dužni da pruže svaku zakonsku pomoć i sprovedu odredbe ovog zakona.

Broj telefona Turističke policije u Grčkoj: 1571. U slučaju kršenja ili zloupotrebe gore navedenih pravila obratite se Grčkoj Nacionalnoj Turističkoj Organizaciji na e-mail webmaster@gnto.gr
 

14. Pristupom, pregledanjem i korišćenjem uslova i odredbi rezervacije smeštaja u Grčkoj prihvatate i slažete se da ste pročitali, razumeli i složili se sa uslovima i odredbama navedenim iznad.
 

 

                                                      HVALA VAM NA POVERENJU!