Pročitaj pre slanja


Kako poslati zahtev za rezervaciju smeštaja sa našeg sajta - lako i veoma brzo

Nakon što izvršite pretragu smeštaja na našem sajtu i odlučite se za željeni objekat, kliknite na dugme "Pošalji zahtev za rezervaciju" ili "Pošalji upit za dostupnost"

1. Popunite obavezna polja u zahtevu.  

    - Ukoliko vaši datumi dolaska i odlaska nisu fiksni, obavezno to napomenite u upitu da bi vlasnik objekta u slučaju popunjenosti mogao da vam ponudi druge slobodne termine. 
    - Proverite dobro da li je vaša email adresa popunjena tačno. Ukoliko unesete neispravan email, vlasnik objekta neće biti u mogućnosti da vam odgovori. 
    - Nemojte slati upite sa pitanjem "Koja je cena apartmana..." ili "Koliko košta 10 dana..." ukoliko na stranici tog objekta već postoji cenovnik. 
    - Ukoliko imate dodatno pitanje u vezi objekta, možete ga postaviti u polju "Poruka" - na engleskom. 

2. Kliknite na dugme POŠALJI ZAHTEV.


Nakon slanja upita

Molimo vas da budete strpljivi. Iako većina vlasnika objekata u Grčkoj vrlo brzo odgovara odgovor na upit vam može stići na mail nakon 3-4 dana. Obavezno proverite Spam ili Junk folder Vašeg email programa, jer se ponekad dogodi da email nekog od njih završi u Spamu. 

Ukoliko i nakon 3-4 dana još uvek niste dobili odgovor to znači da ste prilikom slanja upita verovatno greškom uneli neispravnu email adresu i odgovor vlasnika vam neće stići. U tom slučaju potrebno je da zahtev pošaljete ponovo, ovaj put sa ispravno unetom email adresom. 

Ukoliko vam je odgovor potreban hitno i želite odmah da stupite u kontakt sa vlasnikom, možete ga kontaktirati putem Viber-a ili Whatsapp-a ili mu poslati sms poruku.


Kada vlasnik potvrdi da ima slobodan smeštaj

Ukoliko vam je vlasnik potvrdio da ima slobodan smeštaj i da možete da uđete u proces rezervacije, potrebno je da mu potvrdite kada ćete to uraditi da ne bi termin ustupio drugom potencijalnom gostu.
 
Nakon što izvršite uplatu potrebno je da mu to napišete u mailu sa uključenim podacima o uplati: sa kog imena je uplaćen depozit, iznos depozita koji ste uplatili i datum uplate - ukoliko uplaćujete preko računa banke.

U slučaju uplate depozita putem Western Union-a potrebno je da vlasniku napišete u mailu kontrolni broj naloga (MTCN broj od 10 cifara) kojim je novac poslat i ime i prezime pošiljaoca.
 
Nakon što primi uplatu vlasnik treba da vam potvrdi mailom da je uplatu primio i da je smeštaj rezervisan za vas. Potvrda vlasnika najčešće stiže nakon 2-4 dana ukoliko ste uplatu izvršili preko banke. Ukoliko ste uplatili putem Western Union-a može se desiti da na potvrdu vlasnika sačekate i do 7 dana.

Kada vam vlasnik potvrdi u mailu da je primio uplatu, smeštaj je rezervisan za vas i ništa osim toga više nije potrebno da uradite.
 

Uplata depozita vlasniku objekta

Uplata depozita koju uglavnom većina vlasnika smeštaja traži unapred i koja najčešće iznosi 20-50% od ukupne cene, je standardna procedura koja i vama, a i vlasnicima apartmana/vila/hotela pruža sigurnost rezervacije: vlasniku je depozit garancija da ćete doći određenog datuma i da im smeštajna jedinica neće ostati prazna, a vama garancija da će vas smeštajna jedinica čekati pod uslovima koje ste dogovorili sa vlasnikom.


Ukoliko ste sa vlasnikom smeštaja precizirali sve detalje vaše rezervacije, nema razloga za brigu. Naš savet je da pre uplate precizirate sledeće:

- broj noćenja
- datum dolaska i odlaska
- tip apartmana/sobe (dvokrevetni, trokrevetni itd)
- pogled (ukoliko ste zahtevali poseban)
- iznos depozita
- iznos ostatka za uplatu pri dolasku
- sve ostalo što smatrate da je bitno da znate pre uplate

Ovde pročitajte na koji način najbrže i najpovoljnije možete uplatiti depozit za smeštaj u Grčkoj.